Solråd i sommerferien

Monica Skytte Kristoffersen - Klikk for stort bildeMonica Skytte Kristoffersen, Folkehelserådgiver Holmestrand kommune – Nyt sola, men unngå å bli solbrent! sier Monica Skytte Kristoffersen, folkehelserådgiver i Holmestrand kommune. Hun minner om at solkremen må være en naturlig følgesvenn gjennom sommeren, både for barn og voksne.

Solen gjør oss godt! Den gir energi og D-vitamin til kroppen. Men for mye sol kan være skadelig og øke risikoen for hudkreft. Når vi vet at 9 av 10 tilfeller har en sammenheng med soling, kan vi også være med å forebygge.

På verdensbasis er Norge på andre plass når det kommer til dødelighet som følge av melanom, kun slått av New Zealand, ifølge Global Cancer Observatory. Årsaken til melanom er i hovedsak eksponering for UV-stråling fra sol og solarium. Les mer om dette på Kreftforeningens nettside

Det er ikke bare når man blir solbrent at huden kan bli skadet. UV-strålene kan også gi forandringer uten at man blir brent. Stålene gir dessuten rynker og pigmentflekker, som mange vil unngå.

Her er 5 råd som minsker risikoen for hudkreft:Plakat med råd om soling - Klikk for stort bildeSolråd fra Kreftforeningen Kreftforeningen

1. Begrens tiden i sterk sol
  2. Oppsøk skygge
  3. Bruk klær, noe på hodet og solbriller
  4. Bruk rikelig med solkrem, faktor 30 eller høyere
  5. Ikke bruk solarium

Du kan lese mer om solvett på nettsidene til Kreftforeningen.

God sommer fra oss til deg!