Sykehjem åpner forsiktig for besøk

Trygge besøk ute - Klikk for stort bildeFra 12. mai åpner kommunen for at voksne pårørende fysisk kan besøke sine kjære på kommunens bo- og behandlingssentre. Fysiske besøk må avklares i forkant, smittevernrådene må følges, og besøk skal hovedsakelig foregå i uteområdene i en begrenset periode.

- Holmestrand kommune skal i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstitutt tilrettelegge for besøk av pårørende i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner, sier Susanne Wollasch, virksomhetsleder Sande Bo- og behandlingssenter.

Fysiske besøk må avklares i forkant og smittevernrådene må følges. Besøkende som er definert som nærkontakt, har luftveissymptomer eller er mistenkt eller bekreftet med covid-19 skal ikke komme på besøk.

- Dette er en forsiktig åpning av våre institusjoner og vi ber om forståelse for alle tiltak som skal hindre smittespredning og at dere selv er nøye med generelle smittevernstiltak som avstand, hoste og nyse i albukroken, håndvask og hånddesinfeksjon, sier Monica Skytte Kristoffersen, virksomhetsleder i Holmestrand bo- og behandlingssenter og Hof Bo- og behandlingssenter.

Besøk i uteområdene

Besøk skal fortrinnsvis skje utendørs på beboers egen terrasse eller i uteområde nær inngangen.

Det skal ikke komme flere enn 2 på besøk om gangen, og besøk bør forbeholdes nærmeste pårørende i første omgang. Det er bare voksne som kan komme på besøk.

Kommunes tre bo- og behandlingssentre har en rutine i tråd med rådene fra FHI. Rutinen er avklart med kommunelegen.

I rutinen fremkommer det hvordan besøk skal foregå, og hvilke spørsmål våre ansatte stiller ved avtale om besøk.

Rutinen kan du lese her (DOCX, 15 kB)

Les Digitale besøk gjør at brukere og pårørende kan holde kontakten

Oversikt over kommunens bo- og behandlingssentre