Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Kommunedirektøren gjennomfører egne beredskapsmøter hver eneste dag hvor det dagsaktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona

24.03.2020 15.53

Takk for at du møter til dugnad! Her er noen felles regler

Hei folk!

Takk for at dere møter opp til dugnad! Her er noen felles regler (som vi endrer hvis det trengs):

1

Hold hodet kaldt og hjertet varmt, vær den rolige voksne som barn (eller urolige voksne) kan være trygg hos, vær den som ikke belaster samfunnet med sinte ord, fordømmelser og krav om øyeblikk svar i sosiale medier.

2

Ikke ring legevakten eller legekontoret hvis du er frisk.

3

Har du korona-spørsmål, ta deg tid til å lese på: https://holmestrand.kommune.no/informasjon-om-koronaviruset/, Folkehelseinstituttets nettsider og www.helsedirektoratet.no/, som gir nasjonale regler til oss alle sammen.

4

Har du ennå spørsmål, fyller du opp tålmodighetstanken og kaffekoppen og ringer korona-telefonen 815 55 015 (nasjonalt).

5

Vil du bidra som frivillig? Tusen takk! Sjekk med lokale frivillige organisasjoner eller kommunens frivilligsentraler om de trenger en hjelpende hånd?

6

Er det mulig du kan være smittet, ring fastlegen. Hvis du ikke kommer igjennom til fastlegen ring legevakten på 116 117. Da vurderer det om du skal testes og ha karantene hjemme. Ikke dra til legevakten eller fastlegen hvis du tror du er smittet.

7

Er du i karantene, bli hjemme. Ikke gå på butikken eller andre steder der du lett kommer i kontakt med andre. Du kan gå tur, men du skal ta ha minst 2 meter avstand til andre

8

Har du helsefaglig kompetanse? Da vil vi at du registrerer deg her.

9

Vask hender grundig og lenge med såpe, -- og ofte hvis huden din tåler det. Ha antibacen i lomma når du er rundtomkring. Host i papir som du kaster etterpå eller host i armkroken.

10

Ble du urolig nå? Gjenta punkt 1.

Hilsen (men ikke håndhilsen)
Holmestrand kommune