Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

30.11.2020 14.07

Takk for at du tester deg!

Klikk for stort bildeFor å holde kontroll på smittesituasjonen er det viktig at alle som mistenker de kan være smittet med koronavirus tester seg. De klassiske symptomene er hoste, feber, tungpust og tap av smak- og luktesans, en symptomene kan variere. Takk for at du tester deg!

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAndreas Thunes Holmestrand kommune - Ved sykdomsfølelse og nyoppståtte luftveissymptomer er det derfor viktig at man holde seg hjemme og tar kontakt for testing, oppfordrer assisterende kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Andreas Thunes.

- Dette er et viktig bidrag i kampen mot covid-19.

Hvis du har disse symptomene skal du testes:

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

I veldig sjeldne tilfeller kan kvalme/oppkast, diare, magesmerter, forvirring og svimmelhet være symptomer.

Hvis du er syk, hold deg hjemme. Alle som har symptomer på korona bør teste seg.

Les mer om testing i Holmestrand kommune

Testing av barn i barnehage og barneskole

Barn i barnehage og barneskole alder med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon, kan se an symptomene og holdes hjemme et par dager før eventuell test. Ved feber og hoste bør barnet testes for covid-19. Ved rask bedring kan barnet gå tilbake til barnehage/skole uten at testing gjennomføres.

Har barnet rennende nese som eneste symptom, men ellers i god allmenntilstand, behøves ikke barnet å holdes hjemme eller testes. Se Folkehelseinstituttets flytskjema for når barn skal holdes hjemme.

Testing av ungdom fra ungdomsskolealder

Ungdom bør testes på lik linje som voksne.

Sykdomsbildet ved covid-19 hos ungdom likner mer på det hos voksne, særlig jo eldre ungdommen er. Ungdom som har fått symptomer på luftveisinfeksjon de siste 24 timene skal være hjemme fra skolen og kontakte teststasjon for å testes for covid-19. Dette gjelder også ved milde symptomer.

For mer informasjon om råd til ungdom (ungdomsskolealder og oppover) med nyoppståtte luftveissymptomer, se:

Les og artikkelen om koronasmitte blant ungdom i Norge