Tar du det ut – tar du det hjem

Hjelp til med å holde naturen ren - Klikk for stort bildeHjelp til med å holde naturen ren Shutterstock/Holmestrand kommune Mange bruker naturen mye mer enn før. Holmestrand kommune har fått inn meldinger om økt forsøpling langs populære turstier. Søppel hører hjemme i søppeldunken, ikke i naturen. Er det ikke søppeldunk på veien, så ta søppelet med hjem.

Hjelp til med å holde naturen ren

Noen kaster fra seg søppel hvor søppel ikke hører hjemme. Tenk deg om før du kaster fra deg søppel. Skal du ut på tur og har med deg ting du kan kaste fra deg så har du mest sannsynlig med deg en sekk og. I sekken kan du ha med deg en egen pose til søppel som du senere forsegler og tar med deg til nærmeste søppeldunk. Er nærmeste søppeldunk hjemme så tar du den med hjem. Har du ikke med deg sekk, så bør du uansett holde på søpla di til du ser en søppeldunk, og alltid ha med deg en pose til avfallet ditt.

Hver dag er en ryddedag!

Hvert år gjennomføres det strandryddeuke i mai. I år er strandryddeuka utsatt til høsten grunnet Regjeringens restriksjoner og tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Men det betyr ikke at vi ikke kan fortsatt gjøre en god innsats denne våren og. Hver dag er en ryddedag!

Ryddeaksjoner passer for alle. Det er en flott aktivitet for familier, enkeltpersoner, venner, kolleger, idrettslag, foreninger, skoler, pensjonister, barnehagebarn, russ, fiskere – og mange flere! Så ta med deg ryddeutstyr til stranda eller andre steder du ser i naturen hvor det er mye søppel, ta på deg hansker og rydd bort søppel. Hva med å gjøre en konkurranse ut av det? Følg helsemyndighetenes anbefalinger og restriksjoner i forbindelse med alle aktiviteter, blant annet om maksimalt fem personer samlet og mer enn to meter avstand.

Kombinér trening og søppelplukking

Treningsformen «plogging» går ut på å plukke opp søppel mens man jogger, og man får trening med mening. De som plogger sier at det er bra trening, fordi den er variert med jogging og knebøy. Det er også motiverende å se hvor mye søppel man får fjernet fra sitt nærområde.

Gratis henting av søppel

Rydder du eller flere en utvalgt strekning eller øy, så kan Skjærgårdstjenesten hente søppelet og frakte det til et mottaksanlegg. Ordningen gjelder for Vestfold. Les mer om ordningen