28.09.2021 15.34

Testing kan erstatte karantene for barn og unge

Testing istedenfor karantene - Klikk for stort bildeTesting istedenfor karantene Holmestrand kommune Nå kan barn og unge under 18 år slippe smittekarantene, hvis noen i klassen, fritidsaktiviteten eller omgangskretsen er smittet, dersom de testes jevnlig.

Husstandsmedlemmer, kjærester og tilsvarende nære kontakter til den smittede må fortsatt i karantene.

Hvorfor innføres endringen?

Det innføres lettelser i karanteneordningen etter råd fra FHI og Helsedirektoratet fordi vaksinedekningen er økende, og de med høyest risiko for alvorlig forløp med covid-19 nå er beskyttet.

Hurtigtester er skånsomme - det testes kun ytterst i neseboret - Klikk for stort bildeHurtigtester er skånsomme - det testes kun ytterst i neseboret Shutterstock Slik fungerer testingen

Vi tilstreber mest mulig bruk av hurtigtester, som er en skånsom test for barnet med bruk av bomullspinne i ytre nesebor.

• For barn over 12 år: Første test raskest mulig (dag 1) og deretter nye tester på dag 3 og 5 (totalt 3 tester)
  • For barn inntil 12 år samt 13-åringer på barneskole: Første test rasket mulig (dag 1) og deretter én ny test mellom dag 3 og 5 (totalt 2 tester)

Hvordan vil dette foregå i praksis?

Dersom det er smitte på skolen/barnehagen vil foresatte få en melding fra smittesporingsteamet via barnehagens eller skolens kanaler. Her vil det fremgå når ditt barn skal testes.

1. Den første testen tas så fort som mulig etter identifisert smitte, helst samme dag. Barnet behøver ikke være i karantene i påvente av test og testsvar, såfremt de ikke har symptomer
  2. I påvente av test 2 og 3 trenger en ikke vente hjemme på testsvar. Dersom en i påvente av test 2 og 3 utvikler symptomer på korona er det veldig viktig at barnet holder seg hjemme og testes igjen.

Hvor foregår testing?

Testing vil i hovedsak skje ved at foresatte selv bringer barnet til teststasjonen.

Hva hvis en ikke ønsker å gjennomføre testing?

Dersom en ikke ønsker å teste barnet må ordinær karantene gjennomføres som før.