Aktuelt

Tiltakene mot koronaviruset videreføres

Koronatiltak videreføres t.o.m 13. april - Klikk for stort bildeKoronatiltak videreføres t.o.m 13. april Pixabay Alle eksisterende tiltak i forbindelse med koronasituasjonen videreføres i Holmestrand kommune til og med 13. april. 

Hygienetiltakene fortsetter

De strenge hygienetiltakene fortsetter. Folk må holde fysisk avstand til hverandre, ha god håndhygiene og hoste i papir eller albuekroken. Det anbefales at ute i det offentlige rom bør en holde minst en meter til andre mennesker. Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre, men det gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand. 
Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av de som er i familie eller i samme husstand. 

Barnehager og skoler forblir stengt

Myndighetenes bestemmelser om å stenge barnehager og skoler er videreført til og med 13. april. Retningslinjer som gjelder tilbud til barn med særlig omsorgsbehov, og for foresatte som jobber innenfor det som defineres som samfunnskritiske tjenester opprettholdes. Les mer om hvem som defineres som samfunnskritiske funksjoner

Sykehjem og omsorgsboliger forblir stengt for besøk

Les sykehjem og omsorgsboliger stengt for besøk

Lekeplasser fortsetter å være stengt 

Offentlige lekeplasser, fotballbaner, ballbinger og lignende er fortsatt stengt for bruk. Det er satt opp skilter på de aktuelle stedene.

Regler om karantene og isolasjon videreføres

Reglene om karantene og isolasjon etter kontakt med smittede (smittekarantene) videreføres.

  • Dersom du har vært i nær kontakt med noen som har fått påvist koronavirus, skal du være i karantene i 14 dager. Dersom du har vært på utenlandsreise skal du være i karantene i 14 dager fra den dagen du kom hjem.
  • Dersom du har fått påvist eller testes for koronavirus, må du isoleres. Det betyr at du må holde deg hjemme hele tiden og ikke gå ut. Dersom testen er negativ, skal du fullføre karanteneperioden.

Reglene for karantene ved innreise til Norge fra utlandet (reisekarantene) videreføres med de unntak og presiseringer som gjelder i dag.

Nødnumre må kun brukes av personer som er akutt syke. Hold deg hjemme hvis du er syk. Ring fastlegen hvis du har behov for hjelp fra lege. Ring informasjonstelefon for publikum på 815 55 015 hvis du har spørsmål om korona.

Les om tiltakene som videreføres: på regjeringens nettsider

Til toppen