Aktuelt

Tips for en annerledes påske

Klikk for stort bilde Pixabay Påsken blir nok ikke helt som du hadde forestilt deg. Men fortvil ikke, hjemme og utenfor husdøra er det mye å finne på. Blant mange turer og aktiviteter for både inne og ute har vi plukket ut noen idéer for en annerledes påske.

Påske for kreative, utforskere, aktive og naturvenner

Kreativ påske

Klikk for stort bilde Pixabay Holmestrand Kulturskoles kreative lærere har laget og samlet mange aktiviteter som kan bidra til at koronatiden blir litt mindre kjedelig. Det er både musikalske og andre kreative aktiviteter som er morsomme å gjøre alene eller sammen med dem du bor med.  Hva med en hjemmeteaterboks eller yoga-brettspill med familien?  

Bla deg nedover på Holmestrand kulturskoles Facebookside.

Kulturskolen anbefaler også  å melde seg inn i sin hyggelige Facebookgruppe: «Tips, triks og kreative forslag under lockdown 2020». Her fylles det jevnlig på med kreative og morsomme idéer for små og store. Meld deg inn i gruppa her: Tips, triks og kreative forslag under lockdown 2020.

 

Påskeverksted med Aluminiummuseet 

Klikk for stort bildeHer kommer to tips til aktiviteter som du kan gjøre med noe de fleste har i hjemmet sitt.

 

 

Påskeegg med naturlig farge

Å farge egg har vært en påskeskikk i mange land, og kom trolig til Norge rundt 1800. Fargingen kan gjøres med helt naturlige ingredienser.

Lag din egen lysestake

Hvordan lage lysestake av en gammel brusboks? Det kan Aluminiummuseet vise deg.

NB! Bruk ei gammel saks – den blir sløv og ubrukelig av å klippe i aluminium.

Følg denne linken til påskeverksteder med Aluminiummuseet.

 

Røverpåske

Klikk for stort bilde Pixabay Liker du røverhistorier? På en åsrygg i Hillestad, på bygdeborgen ved Foksetjern, bodde røverhøvdingen Foksen med røverne Bjørn, Jøns og en hel bande. Les mer om bygdeborgen og de mange andre spennende kulturminnene i kommunen som kan utforskes: Kulturminner i Holmestrand kommune

 

 

Historisk påske

Klikk for stort bilde Visit Eidsfoss  Er du interessert i historie og glad i å gå tur? Da kan det passe med en tur til Eidsfoss. På den gammeldagse landhandelen finner du kart over historiske stier i området: Den vakre hagen til Eidsfoss hovedgård er også et fint sted å nyte vårsola. Kanskje i kombinasjon med en hage-quiz? Gå inn på https://visiteidsfoss.no/pasketurer-pa-eidsfoss/

 

 

Sporty påske

Orienteringsgruppa har vært tidlig ute og hengt opp poster for dem som vil løpe ute i naturen. 15 poster i Botnemarka, 10 poster ved Kleivan og 15 i Bergskogen er klare. Mer informasjon finner du på nettsiden til Botne Skiklubb om turorientering 2020

Klikk for stort bildeOpplevelseskartet Holmestrand kommune Utforsk din egen kommune. På opplevelseskartet finner du gode tips for turer og utflukter. Åpne kartet, lukk øynene og pek på et sted. Opplevelseskart Holmestrand.

 

 

 

 

Påskestrikk

Klikk for stort bildeHolmestrandsgenseren 2020 Roy Stranna Kribler det i strikkefingrene? Strikk den flotte Holmestrandsgenseren eller lue og votter med samme motiv. Laila Ims, Jeanett Zell Gurrich og Laila Jacobsen har designet genseren som forener alt som utgjør vår kommune: Bølger, blomster, skog, mark og fjell.

Strikkeoppskriftene finnes for damer, herrer og barn og kjøpes på garnbutikken Motepinnen i Holmestrand (Tordenskjolds gate 6).

 

 

 

 

Påskekrim

Klikk for stort bildeHolmestrandsbibliotekene anbefaler Karanteket. Her kan du lese om alle digitale lesetilbud. Du vil også finne aktuelle saker og podcaster du kan høre på.

Bibliotekene i Holmestrand kommune.

 

Påskesjakk

Klikk for stort bilde Pixabay Vil du aktivere de grå cellene? Da kan du bli med på gratis sjakkturneringer. Du kan velge mellom forskjellige vanskelighetsgrader og konkurrere mot folk fra hele landet. For informasjon og påmelding ta kontakt med Hell Chess Academy.

 

 

Kystpåske

Klikk for stort bildeLangs Kyststien mellom Sande og Holmestrand kan du utforske fjæra, sykle, fiske, klatre og selvfølgelig gå tur i ditt eget tempo. Den nye rasteplassen ved Tvillingbru inviterer til å nyte utsikten sammen med en medbrakt kopp kaffe eller til å grille pølsene dine på bålplassen. Men husk å holde god avstand til hverandre. Les mer om Kyststien.

 

Plastfri påske

Klikk for stort bilde Pixabay Vil du hjelpe naturen vår med å bli kvitt plastsøppelet? På grunn av koronatiden er den årlige Strandryddedagen flyttet til høsten. Men nå da snøen har smeltet, kommer frem alt det som menneskene har etterlat seg etter siste turen. Koronadugnad = søppeldugnad.

Du må gjerne legge ut et bilde av fangsten din på instragram med #KoKoHolmestrand.

Mange flere aktiviteter og turtips for Holmestrand kommune finner du blant annet her:

Holmestrand kommune idrett og friluftsliv

DNT Holmestrand og omegn

Ut.no