Tips til aktiviteter du kan gjøre i påsken

Klikk for stort bilde  Vi spurte innbyggere om tips til aktiviteter i påskeferien.

Tips 1: Lage påskekylling
1. Klippe av bunnen til en melkekartong. Så limer man gul filt rundt kartongen før man limer på øyne og nebb. Deretter legger man litt bomull oppi kartongen og heller karsefrø over. Og til slutt må man vanne og vips har du lagd en liten kylling som snart får rocke «hår»
2. Bruk en papptallerken eller et papirark i papp. Klipp ut en eggeformet form. Så tar man på lim før man setter på fjær på hele «egget». Til slutt kan man lime på øyer og nese. Ta en trå øverst, så kan man henge den opp. Også har man en fargerik liten kylling. 🐥

Tips 2: Så grønnsaker
Så tomat, agurk, squash, vannmelon, gresskar, paprika, purre, jordbær osv osv osv. Mye glede i å se at det spirer i vinduskarmen, og om noen måneder; små hender fulle av de deiligste grønnsaker/frukter/bær. Kortreist glede.

Tips 3: Topptur
10 toppturer i Hof er verdt å prøve ut. 9 av de har fin rasteplassbenk på "toppen" - ta med matpakke, appelsin og noe varmt på termosen! En tur på kulturstien på Eidsfoss er også flott.

Tips 4: Minigolf i hagen
Spill minigolf i hagen og etter minigolfen spis litt grillmat.

Tips 5: Teltur i hagen eller stua
Telttur i hagen, stua eller andre passende steder.

Tips 6: Turbingo
Turbingo er morsomt. Det finnes fine maler på turistforeningens sider, eller du kan lage selv.
Turistforeningens sider om turbingo

Tips 7: Plant et tre
Plant et tre.

Tips 8: Turorientering
Botne Orientering har turorientering. Konvolutter fås hos Intersport Holmestrand eller Spar Sundbyfoss.

Tips 9: Drive in movie
Hva med en drive-in movie? Finne en egnet plass og sette opp et svært lerret.. eller siden på en stor bygning.

Tips 10: Snekre fuglekasse
Snekre fuglekasse, mal og heng opp. Her kan du finne en oppskrift på fuglekasse

Tips 11: Slektsforskning
Finn ut mer om slekta di og gjør slektsforskning.

Tips 12: Kryssord
Løs kryssord, enten alene eller sammen.

Tips 13: Plant blomster
Plant blomster på litt triste steder.

Tips 14: Pokemon-jakt
Vi som fortsatt er på Pokemon-jakt, kan fortsatt ha det moro i Holmestrand kommune. Det er masse spennende kamper og "stops" nede i Holmestrand sentrum - må bare holde avstand til andre som er med og kjemper!

Tips 15: Karamelljakt
Karamelljakt. Kjøp en pakke eller to med for eksempel mamba fruktkarameller og gjem de ute. Det er om å gjøre og finne flest karameller.

Tips 16: Lese bok
Les en god bok

Tips 17: Spille skipbo
Spille kortspillet skipbo.

Tips 18: Gå tur
Gå tur i lysløypa Klevjerhagen eller Skafjellåsen. Det er og fint å gå tur langs kyststien eller opp på fjellet i Holmestrand. Bare husk å hold avstand til hverandre.

Tips 19: Lage hjemmelaget påskepynt
Lage hjemmelaget påskepynt

Tips 20
Dra på strenda og finn fine steiner å dekorere/lage figurer av med barna

Tips 21
Geocaching er også moro! Last ned appen og prøv.

Tips 22: Male
Mal med barna.

Tips 23: Kims lek
Lek kims lek med barna. I Kims lek er det to deltakere og en dommer. Dommeren plukker ut rundt 20 ting, eventuelt mindre som de to deltakerne får en viss tid å kikke på. Når tida har gått ut dekkes tingene med et laken/teppe etc. og deltakerne skal si på tur så mange gjenstander de husker. Leken avsluttes når en av deltakerne ikke husker mer.