Treningsøvelser på video for eldre

Treningsøvelser på video for eldre

Treningsøvelser på video for eldre - Klikk for stort bilde Pexels  "Aldring og helse" har i samarbeid med Sterk og stødig, NTNU og Drammen kommune - spilt inn to treningsfilmer for eldre.

Disse videoene kan brukes av eldre og pårørende hjemme, men også på sykehjem. Trening har effekt på både fysisk og psykisk helse, og kan derfor bidra til å øke livskvaliteten og å forebygge angst og depresjon.

Nå som aktiviteter i regi av dagsenter, foreninger, eldresenter og andre treningstilbud er stengt, så finnes det alternative måter å holde seg i aktivitet på. Det å følge en instruktør via skjerm hjemmefra eller på et sykehjem - er noe stadig flere får øynene opp for.

Det er laget to treningsvideoer. En video for de som går uten ganghjelpemidler - og en for de som er litt mer ustøe og bruker ganghjelpemidler.

Husk å bruke støtte under trening

Når øvelsene skal gjennomføres, så er det viktig å rydde området der du skal bevege deg, og ha gjerne en stødig stol, et kjøkkenbord eller en kjøkkenbenk i nærheten - slik at du kan støtte deg.

Treningsvideoer

Her får du tilgang til to treningsvideoer som vil hjelpe deg med å komme i aktivitet.

Se video for deg som går med ganghjelpemidler

Se video for deg som går uten ganghjelpemidler

Ønsker du tips på andre aktiviteter?

Her kan du også få en oversikt over flere aktiviteter fra Aldring og helse.

Til toppen