Veileder for smittevern i barnehagene

Klikk for stort bildeFra mandag 20. april har Regjeringen besluttet en gradvis gjenåpning av barnehagene i landet, og omtrent 275.000 barn vil dermed vende tilbake til barnehagene i løpet av neste uke.

Smittevern og gode hygienetiltak

Hovedfokuset under gjenåpningsperioden vil være på smittevern og gode hygienetiltak, for å hindre spredning av Covid-19 og for å kunne drifte barnehagene på tryggest måte framover. For å sikre at dette blir gjennomført har det blitt utarbeidet en nasjonal veiledning for smittevern i barnehagene. Veiledningen ble utarbeidet av Folkehelseinstituttet i samråd med Utdanningsdirektoratet og ble sluppet i går ettermiddag, onsdag 15. april.

Smittevernsveilederen skal sikre smittevern i barnehagene

Smittevernveilederen skal være en tydelig og enkel veiledning i hvordan barnehagene skal sikre smittevern, hvordan håndtere sykdom i barnehagene og hvor ansvaret ligger når det gjelder de forskjellige tiltakene. Den er gyldig fra publiseringsdatoen, men kan ha behov for endringer ved senere tidspunkt, om smitteutviklingen endrer seg eller det dukker opp hensyn som først viser seg når barnehagene igjen er åpne.

Kommunalsjef i Holmestrand kommune, Robert Rognli, sier følgende om veilederen:

«Smittevernveilederen som ble publisert onsdag 15. april er etter min vurdering klargjørende og sikrer en forsvarlig åpning av barnehagene. Det skal være trygt å levere barna i barnehagene fra og med mandag 20. april. Alle barnehagene i kommunen skal være godt forberedt. Vi skal sørge for at alle ansatte kjenner godt til smitteverntiltakene slik at vi gjennomfører dagen i barnehagen på en måte som minimerer smittefare. Vi ser fram til å møte alle barna igjen, og skal gjøre vårt beste for at det blir en god opplevelse for alle barn og foreldre. Vi ber alle foreldre om å sette seg godt inn i veilederen da tiltakene også gjelder hjemmene. Holmestrand kommune utarbeider et eget informasjonsskriv som sendes ut denne uken. Følg også med på informasjon som gis fra den den enkelte barnehage.»

Her kan du lese smitteveilederen

Føler du deg usikker rundt å sende barnet ditt i barnehagen? Faktisk.no har skrevet en artikkel med 10 spørsmål og svar om gjenåpning av skoler og barnehager

Foreldre, det er nå veldig viktig at man lar seg styre av fakta, ikke frykt. Hold hodet kaldt og lytter til de faglige rådene man får, sa barneombud Inga Bejer Engh i et intervju på NRK dagsrevyen.