Aktuelt

Veinavn og kulturarv: Høy- og lavbakken og Linnabakken i Holmestrand

Klikk for stort bilde

Navn er en del av kulturarven. Nå ønsker vi å sikre to gamle veinavn i Holmestrand før de går i forsvinner. 

I Dunkebekk, sør i Holmestrand, ligger to små veistrekninger (se kartet nedenfor) som offisielt ikke har noe eget navn, men regnes som en del av Sikagaten. På folkemunne er de kjent som Høy- og lavbakken eller Høy- og lavgaten og Linnabakken. 

Stedsnavn er en del av vår kulturarv og ofte kan de fortelle steders historie selv lenge etter at alle fysiske spor er borte. Navnet Linnabakken kommer f.eks. fra den gamle Hvittingfossbanen som gikk omtrent her, "jernbanelinna". 

Kommunen ønsker å styrke lokalhistorien ved å gjøre Høy- og lavbakken/gaten og Linnabakken til offisielle gatenavn som registreres i matrikkelen, samt å sette opp veinavnskilt. Slik kan vi bidra til å sørge for at de ikke går i glemmeboken og en liten bit historie går tapt.

Har du informasjon om disse veinavnene som vi burde vite? Eller har du andre innspill til det å gi veiene navnene Høy- og lavbakken/gaten og Linnabakken? Da vil vi gjerne høre fra deg. 

Send oss en mail på postmottak@holmestrand.kommune.no eller et brev til Postboks 312, 3081 Holmestrand innen 14. februar 2020. 

Klikk for stort bildeKartutsnittet viser hvor Høy- og lavbakken og Linnabakken ligger.