14.04.2021 13.42

Vi er 25 000 innbyggere

Lille Aronas Bumblys ble innbygger 25 000  - Klikk for stort bildeLille Aronas Bumblys ble innbygger 25 000 Holmestrand kommune Nydelige baby Aronas ble Holmestrand kommunes innbygger nummer 25 000.

Aronas tok oppmerksomheten med knusende ro - Klikk for stort bildeAronas tok oppmerksomheten med knusende ro Holmestrand kommune Tidligere i februar besøkte ordfører Elin Gran Weggesrud lille Aronas og hans mor Maria Liza Nabua Ovenstad, for å overrekke diplom og selvheklet babypledd.

Aronas tok med knusende ro at han ble gjenstand for stor oppmerksomhet, med direktesending på NRK, overrekkelse og bildetakning.

Det var helt på tampen av 2020 vi ble 25 000 innbyggere i Holmestrand kommune. Aronas Bumblys ble født 26. desember.

I oktober ble det tatt en uhøytidelige meningsmåling på kommunens Facebookside, og våre følgere ble spurt om de trodde innbygger nummer 25 000 kom i 2020 eller 2021. Det var noen optimister som foreslo 2020, men de aller flere gjettet på 2021.

Holmestrand vokser mest

På slutten av 2020 slapp også SSB sine tall for befolkningsutvikling, og Holmestrand er den bykommunen i fylket som vokser mest.

Ordføreren i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud mener kommunen ligger veldig gunstig an med tanke på korte avstander til et stort arbeidsmarked.

- Kommunen vår er veldig attraktiv for folk. Vi har lykkes med å være en god kommune for folk å bo, og å leve livene sine i.

Holmestrand kommune spådd stor vekst

I det nye storfylket Vestfold Telemark er det kommunene Holmestrand, Siljan og Tønsberg som har den høyeste framskrevne veksten, alle med en vekst på over 15 prosent fram mot 2050.

Færder er kommunen som vokste mest i Vestfold. Holmestrand er bykommunen som vokste mest. Holmestrand vil ha ca 32 000 innbyggere i 2050 hvis befolkningsframskrivningene slår til.