28.09.2021 15.34

Vi inviterer eldre ut på middag

Mennesker samles over et måltid - Klikk for stort bildeVelkommen ut på gratis middag! Shutterstock/Holmestrand kommune I samarbeid med næringsliv og pensjonistforeninger i Holmestrand kommune, kan eldre hjemmeboende over 65 år i perioden 13.-19. september få gratis middag på et lokalt spisested! Nyt mat, fellesskap og ha en hyggelig opplevelse. Påmeldingsfristen var 12. september, og det er dessverre er helt fullt, alle dager – med opp mot 1000 påmeldte.

Karoline Skaara - Klikk for stort bildeLeve hele livet-koordinator Karoline Skaara håper mange vil benytte seg av tilbudet Privat - Mange har hatt det tøft under koronaens nedstengning. «Eldre ut på middag» skal være en markering av fullvaksinering og at man igjen kan være en del av et sosialt fellesskap, sier Karoline Skaara, Leve hele livet-koordinator i Holmestrand kommune.

- Vi oppfordrer alle eldre som blir med på dette til å invitere til samtale og hyggelig samvær over bordene disse dagene. Kanskje treffer du på gamle kjente, og kanskje får du nye bekjentskaper.

Hyggelig, sosial og gratis opplevelse

Gjennom prosjektet “Eldre ut på middag” er Holmestrand kommune tildelt midler av statsforvalteren, og i uke 37 vil vi tilby gratis to-retters middag til egne innbyggere over 65 år.

Formålet med tilskuddet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial isolasjon, og å legge til rette for at eldre kan få en hyggelig og sosial opplevelse etter gjennomført vaksinasjonen.

- Dette kommer ikke bare de eldre til gode, ordningen er rigget slik at det drypper litt ekstra på kafé- og restaurantnæringen som også har hatt det vanskelig.  Dette er skikkelig vinn-vinn, og vel anvendte penger, sier Skaara.

Lokale spisesteder frister med lekre retter

Flere av kommunens spisesteder er med på ordningen, og stiller med ulike menyer med stor valgmulighet, til ulike dager. Du får spandert én hovedrett og én dessert med kaffe/te.  Ledsagere er også velkomne, men får ikke påspandert måltidet dersom de er yngre enn 65 år.

Spisesteder og kontaktinformasjon

Mandag 13/9 – Onsdag 15/9 (kl. 13-18) Tirsdag 14/9 – Onsdag 15/9 (kl. 13-18) Onsdag 15/9 – Fredag 17/9 (kl. 15-18) Lørdag 18/9 – Søndag 19/9 (kl 13-18)
Stasjonsgaarden Kafe & Bar (Sande) Tlf: 33 77 75 30 Holmestrand Fjordhotell (Holmestrand) Tlf: 994 18 646/33 09 81 00 Langgata Spiseri (Holmestrand) Tlf: 33 05 05 05 Eidsfoss hovedgård (Hof) Tlf: 466 36 038
Gran Søndre (Sande) Tlf: 480 29 710
GjestensPub (Holmestrand) Tlf: 486 51 600
BellaVista Ristorante & Cafe (Holmestrand) Tlf: 33 05 05 00
LilleHolmestrand (Holmestrand) Tlf: 404 75 343
Gamle Eidsfoss Kro (Hof) Tlf: 33 05 70 00

Meny finner du her (DOCX, 539 kB)

Påmeldingsfrist er 12. september

Fristen for å melde seg på arrangementet er søndag 12. september. Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, så det kan lønne seg å være tidlig ute med bordreservasjon.

Slik melder du deg på

• Velg spisestedet og menyen som passer best for deg (DOCX, 539 kB)
  • Ta kontakt med ønsket spisested og oppgi koden «Eldre ut på middag» for å reservere bord
  • Det er fullt mulig å reservere bord til flere personer. Inviter gjerne med deg en venn, nabo eller gammel kjenning
  • Trenger du transport? Vi håper at så mange som mulig klarer å organisere kjøre selv. For de som likevel trenger hjelp til å ordne transport finnes det frivillige som kan bidra. Kontakt Karoline Skaara på 934 65 103 senest søndag 12. september, og du vil få hjelp.

Arrangementet tar forbehold om gjennomføring ut fra smittesituasjonen i kommunen. Husk å følge de nasjonale reglene og rådene for smittevern når du deltar på arrangementet.