Vi må fortsette det gode arbeidet

Hold minst 1 meter avstand til andre - Klikk for stort bildeHold minst 1 meter avstand til andre Pexels Sommerferien har allerede begynt for mange. Det er veldig viktig fremover at vi fortsetter det gode arbeidet med å bekjempe koronaviruset. Kommuneoverlegen har en viktig melding til alle innbyggere.

De siste ukene har vi sett at forekomsten av forkjølelse har økt i befolkningen, både blant voksne og barn. Forekomsten av forkjølelsesvirus sank drastisk da Norge ble stengt. Nå er forekomsten på vei tilbake til normale nivåer. Økt forekomst av vanlige forkjølelsesvirus indikerer at luftveisvirus har fått vilkår for å spre seg i befolkningen. Det øker risikoen for utbrudd av Covid 19.

På vegne av kommuneoverlegene
Anne Kavlie-Borge, assisterende kommuneoverlege

Husk dette i sommer

• Sommerferien har allerede begynt for mange. Det er veldig viktig fremover at vi fortsetter det gode arbeidet med å bekjempe koronaviruset med å huske
  • å holde minst 1 meters avstand til andre
  • alltid holde seg unna andre folk når man er syk
  • praktisere god håndhygiene.
  • kontakte helsetjenesten der man bor eller evnt er på feiere for test når man får symptomer på luftveissykdom

Er man på steder med mye folk er det ekstra viktig. Vi oppfordrer alle til å tenke alternativt for aktiviteter slik at vi sprer oss mest mulig utover de arealene som finnes.

Takk til befolkningen i Holmestrand for innsatsen som er gjort til nå med å begrense smittespredningen i samfunnet!

På vegne av kommuneoverlegene
Anne Kavlie-Borge, assisterende kommuneoverlege

Vi ønsker alle en riktig god og smittefri sommer.

Lokal status og oppdatering på koronasituasjonen er tilgjengelig på kommunens hjemmeside fortløpende, samt på sentrale plattformer som fhi.no, regjeringen.no eller helsedirektoratet.no.