17.06.2021 10.20

Vi markerer 17. mai med digital festforestilling

Sande juniorkorps - Klikk for stort bildeBarnetog med Sande juniorkorps fra tidligere år. Sande juniorkorps Den offisielle festforestillingen for 17. mai blir digital i år. 17. mai-stemning skal det likevel bli med taler, musikk og filmopptak.

Se festforestillingen her!

Kransenedleggelser i Sande

Kransenedleggelse i Holmestrand

Kransenedleggelse i Hof

17. mai-komiteen inviterer til offisiell feiring

- Vi fikk øvd oss litt i fjor på en digital festforestilling, sier Anya Alme, leder i 17. mai-komiteen. Dermed skal vi nok klare å spre den gode 17. mai-stemningen hjem til innbyggerne i år også.

Variert program

Sendingen starter kl. 10 og åpner med en hyllest til innbyggerne i Holmestrand kommune, som har holdt ut gjennom en tung tid.

bilde Anya Alme - Klikk for stort bildeAnya Alme, leder i 17. mai-komite privat   - Det har vært lite anledning til å være sosiale i den siste tiden. Nå skal vi samle så mange som mulig på samme skjerm og synge og spille «Lenge leve Holmestrand» sammen. Kulturkontoret står for opptaket og hvis man er litt rask nå, så rekker man fortsatt å være med, sier Anya Alme.

Programmet fortsetter med 17. mai-taler fra ordføreren, elever fra Hof skole og Holmestrand Internasjonale Montessoriskole. Kulturskoleelever synger «Til ungdommen» og underveis i programmet spilles opptak fra skoler og barnehager som skal ha sine 17. mai-markeringer i neste uke.

Sendingen avsluttes med «Ja, vi elsker», også det sunget og innspilt av innbyggerne i Holmestrand kommune. Kulturkontoret oppfordret innbyggerne til 17. mai i fjor til å være sammen om nasjonalsangen og sende inn sitt videoopptak.

17. mai-komiteen holder deg oppdatert på en egen Facebookside.

Nye koronaregler fra 13. mai påvirker 17. mai

- Alle arrangementer på nasjonaldagen i 17. maikomiteens regi med unntak av digital festforestilling dessverre blir avlyst, forteller komiteleder Anya Alme.

- Vi er svært lei oss for at det blir en veldig annerledes 17. mai også i år.

Beklageligvis har smittesituasjonen gjort at det er nødvendig å ha en enda mer nedskalert feiring i år. Det har lenge vært klart at det ville bli noen tog på dagen. Med en lokal forskrift som har forbud mot arrangementer, får vi heller ikke gjennomført de tradisjonelle bekransningene av de mange minnesmerkene over de falne og kommunens eidsvollsmenn som planlagt slik det står i programmet på 17. mai, sier Anya Alme.

Bekransning av kommunens minnesmerker vil bli foretatt uannonsert og uten publikum på forhånd. Filmer fra dette sendes i forbindelse med den digitale festforestillingen. Hun minner om at den digitale festforestillingen vil bli streamet på kommunens youtubekanal og håper at alle vil hygge seg med den på 17. mai.

Hun legger til at de planlagte bil- og båtkortesjene ikke er offisielle arrangementer i 17. maikomiteens regi. Det det er derfor de private arrangørene som må ta stilling til hva som skal gjøres med disse arrangementene.

Her vises den offisielle festforestilling for 17. mai. Start kl. 10:

Hvis du går glipp av sendingen, kan du selvfølgelig se den senere.