Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Kommunedirektøren gjennomfører egne beredskapsmøter hver eneste dag hvor det dagsaktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona

24.03.2020 15.53

Vil du bidra som frivillig?

Klikk for stort bildeVil du bidra som frivillig? Holmestrand kommune Kommunen får henvendelser fra innbyggere som ønsker å bidra. Kanskje vil du bidra som frivillig? Tusen takk!

Alle kan vi i tiden fremover havne i en situasjon der vi står uten hjelp av familie eller venner, og har behov for å handle mat eller hente medisin på apoteket. Noen gjøremål får en plutselig ikke gjort selv hvis man skal holde seg hjemme på grunn av karantene.

Andre av oss holder seg hjemme fordi de tilhører en risikogruppe der eventuell smitte kan være livsfarlig.

Frivilligsentralene i Holmestrand gjør det de kan, og har spurt om noen har behov for å snakke med noen, eller trenger hjelp på grunn av karantenebestemmelsene. De har mottatt noen henvendelser.

Sjekk med lokale frivillige organisasjoner

Sjekk med lokale frivillige organisasjoner eller kommunens Frivilligsentraler om de trenger en hjelpende hånd. Det kan være å handle for folk i karantene, eller å være telefonvenn for de som føler seg ensom og ønsker å snakke med noen. Eventuelt for å settes på en kontaktliste.

Sande frivilligsentral: Toril Andersen, tlf. 941 60 750

Holmestrand frivilligsentral: Bjarne Mathisen, tlf. 476 56 901

Hof frivilligsentral: Sonja Søtje-Andresen, tlf. 951 16 445

Se våre frivilligsentralene i Holmestrand, Sande og Hof og Frivilligaktiv for å få oversikt over organisasjoner i kommunen.

På grunn av egen sikkerhet er det ønskelig med hjelp av innbyggerne som ikke tilhører en risikogruppe og er symptomfrie. Er du i en risikogruppen eller har noen som helst form for symptomer så må du holde deg hjemme.

Mange ønsker å hjelpe

Norge er i unntakstilstand og det preger mange. I Holmestrand er det mange som ønsker å hjelpe, for å gjøre dette lettere vil vi også midlertidig gjøre Facebooksiden til FrivilligAktiv om til et forum for formidling av tjenester for å bistå organisasjonene. Trenger du noen som kan handle for deg, eller vil du tilby å gjøre noen en tjeneste, så kan du også si fra her. Det er sikkert noen som mer enn gjerne vil hjelpe.