Voksenopplæringen åpen

Voksenopplæringen - Klikk for stort bildeVoksenopplæringen Pixabay Voksenopplæringen er nå åpen med smitteverntiltak, og de fleste elevene er tilbake. Både på norskkurs, grunnskole og spesialundervisning gir voksenopplæringen det samme tilbudet som før koronastengingen.

Denne uken åpnet skolene og voksenopplæringen. Kommunen har jobbet med hvordan åpningen skal foregå i trygge former i henhold til revidert smittevernveileder.

- Elevene er svært fornøyde med å være tilbake, forteller leder i Voksenopplæringen, Kirsti Linde. Noen elever har problemer med å være til stede full dag på grunn av reduserte åpningstider i barnehage og på SFO.

- Elevene har hatt hjemmeundervisning i hele stengingsperioden, og for mange har det fungert bra, men de har savnet å få snakke norsk.

I Sande har voksenopplæringen omdisponert rommene etter gruppestørrelse og elevene sitter i de samme gruppene hele dagen.

Veien videre for voksenopplæringen

Elever som er ute i språkpraksis i kommunale virksomheter forventes å starte opp igjen ganske snart. Det avholdes muntlige og skriftlige norskprøver som vanlig i månedsskiftet mai/juni.