Før du tar vaksine

Før du tar vaksine

Vaksinering skjer i 2021 - Klikk for stort bildeVaksinering skjer i 2021 FHI Her finner du praktisk informasjon til deg som bruker antikoagulasjon-medisiner eller får cellegift, og i hvilke situasjoner vi utsetter vaksinasjonen.

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen:

  • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom 
  • er i karantene eller venter svar på koronatest
  • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste 7 dager 
  • det har gått mindre enn 3 uker siden du var ferdig med isoleringsperioden etter koronasykdom (SARS-CoV-2)
  • er gravid uten å tilhøre risikogruppe for alvorlig koronasykdom 

Gi beskjed så raskt som mulig til oss via hjelpetelefon på33 28 42 58. Er åpen 9-14.30 hverdager, og alle som har ringt og stilt seg i kø før kl. 14.30 (enten i kø, eller valgt tilbakering) skal bli oppringt samme dag. Vaksinasjonen vil da bli utsatt.

Før vaksinen settes 

Før vaksinasjon vil du bli spurt om du er frisk, og om du har hatt reaksjoner på andre vaksiner du har fått tidligere. Husk å informere om det dersom du er gravid, har allergi, bruker medisiner eller har andre helseproblemer. Det er vanlig å utsette vaksinasjon ved akutt sykdom og ved feber over 38 grader. 

Til deg som bruker antikoagulasjon 

Antikoagulasjon (Marevan og DOAK (Lixiana, Eliquis, Xarelto og Pradaxa)) bør på vaksinasjonsdagen tas etter at vaksinen er satt.

Bruker du medisiner som doseres to ganger daglig (Eliquis og Pradaxa), bør du bestille time for vaksinasjon sent på dagen. Dette for å unngå blødning i muskelen der vaksinen settes.

Du bør observeres i 30 min etter vaksinen.

Kreftpasienter og koronavaksine

Hvis du får cellegift for kreftsykdom bør du kontakte din behandler eller fastlege for å avklare når det er best at vaksinen settes.

Se også informasjon fra sykehuset i Vestfold

Om vaksinasjonsprogrammet

Til toppen