Koronasituasjonen

Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter. 

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Om vaksinering i kommunen

Om vaksinering i kommunen

Når forventer vi å kunne vaksinere ulike grupper? - Klikk for stort bildeNår forventer vi å kunne vaksinere ulike grupper? FHI Holmestrand kommune har fokus på å gjennomføre en trygg vaksinering for våre innbyggere. Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet.

Vaksineringen skjer i en prioritert rekkefølge av risikogrupper.

Hvem vaksinerer vi nå?

I uke 8 jobber kommunen med vaksinering av helsepersonell, innbyggere i gruppen 75-84 år og er nesten ferdige med vaksineringen av gruppen 85 år+. Det er ikke enda åpnet for generell vaksinering av befolkningen. 

  • I uke 8 får kommunen 372 doser BioNTech-Pfizer og 200 doser AstraZeneca (til helsepersonell)
  • I uke 9 får kommunen 366 doser BioNTech-Pfizer

Dette er vaksineoversikten vi har pr. nå

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 

Slik får prioriterte grupper vaksine

Tilhører du en gruppe som ikke står her? Det betyr at vi enda ikke har startet med vaksineringen av din gruppe.

Vaksinering

Trygg vaksinering av våre innbyggere - Klikk for stort bildeTrygg vaksinering av våre innbyggere Holmestrand kommune Trygg vaksinering

– Vi skal sørge for en trygg vaksinering av våre innbyggere, sier koordinator for vaksinering i Holmestrand kommune, Christine Berge. 

Ikke kontakt kommunen

Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Først må du registrere ja/nei til vaksine her. Måten kommunen kontakter deg på når det er din tur, er ved at du får en SMS. Da kan du gå inn i samme løsning som du registrerte ja/nei til vaksine, og bestille time for vaksinasjon. Du vil da få en bekreftelse på SMS.

Koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom.

I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Prioriteringsrekkefølgen finner du her.

Mer informasjon om koronavaksine 

Til toppen