Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Til deg som har blitt vaksinert

Assisterende kommuneoverlege Anne Eegas Kavlie-Borge - Klikk for stort bildeAssisterende kommuneoverlege Anne Eegas Kavlie-Borge Holmestrand kommune Etter du har fått vaksinen skal du sitte i lokalet til observasjon i 30 minutter. Dette er for å oppdage en eventuell allergisk reaksjon. Allergiske reaksjoner er sjeldne, men kan være alvorlige og må behandles av helsepersonell.

1-2 dager etter vaksineringen vil du kunne få symptomer som lette smerte og hevelse på innstikkstedet, tretthet, hodepine, muskesmerter, frysninger, leddsmerter og feber. Disse bivirkningene er et tegn på at immunforsvaret reagerer på vaksinen, og er ikke farlige.

Kontakt fastlege eller legevakt hvis du får uvanlige, kraftige eller langvarige symptomer etter vaksinasjon.
Tre-fire uker etter at du har fått første dose, skal du ha dose nummer to.

Vaksinen registreres i det nasjonale vaksineregisteret SYSVAK. Derfor kan du finne den igjen på nettsiden www.helsenorge.no/vaksiner Siden krever pålogging med elektronisk ID, og du kan skrive ut
vaksinekort herfra.

Hvis du har symptomer etter koronavaksinasjon

Reaksjoner inntil de 3 første dagene etter at du er vaksinert med koronavaksine:

Etter vaksinering
Symptom   Tiltak
Symptomer som ved mistenkt vaksinasjonsbivirkning:   Hold deg hjemme fra jobb til du er feberfri og har forbedret allmenntilstand.
Feber, hodepine, muskelverk, leddverk, trøtthet   Hvis symptom varer over 48 timer, vurder å teste deg for koronavirus.
Symptomer som ikke er typisk for vaksinasjonsbivirkning: Hoste, sår hals, rennende nese, tungpust, tap av smak/luktesans     Hold deg hjemme fra jobb og test deg for koronavirus.

Smittevernreglene skal følges også av de som er vaksinert

Vi vet ennå ikke hvor godt vaksinene hindrer smittespredning. På sikt vil det trolig komme lettelser, men foreløpig må de som er vaksinert fortsatt følge gjeldende smittevernregler.

De grunnleggende smittevernrådene som god hånd- og hostehygiene, holde mer avstand og holde oss hjemme når vi er syke vil vi sannsynligvis måtte leve med litt lenger.

Det er også karanteneplikt selv om man er vaksinert.