Vi har egne lokale regler. Utover de følges nasjonale regler og anbefalinger.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

12.05.2021 14.13

Siste nytt sendt presse

1. mai: Holmestrand kommunes koronastatus

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Det er 13 nye smittet i løpet av fredag kveld med covid-19, og det er totalt 71 i isolasjon nå. 442 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 372. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Av de nye smittede har

• 11 kjent smittevei, i hovedsak knyttet til utbruddene på Haga skole (to) og Gaupås barnehage (fem).
  • To ukjent smittevei

Det er forgreininger til Sande videregående, Sande ungdomsskole og Kjeldås barnehage, og innbyggere med tilknytning hit er karantenesatt. Smittesporing pågår, og testing er i gang.

Kommuneoverlege Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeKommuneoverlege Ole Johan Bakke Holmestrand kommune Det er ikke funnet videre smitte etter at fire pasienter i hjemmesykepleien ble satt i karantene tidligere denne uken.

- For å begrense smittepress i kommunen, er det fortsatt viktig med sterk begrensning av sosiale kontakter, sier Ole Johan Bakke, kommuneoverlege i Holmestrand kommune.

- Det oppfordres til å unngå steder og situasjoner med risiko for smitte.

• Smittesporingsteamet følger opp 71 personer i isolasjon og 355 personer i karantene.
  • I tillegg er det også mange i ventekarantene.
  • Det ble tatt 219 tester på teststasjonen i Holmestrand fredag.
  • Teststasjonen er åpen i helgen kl. 12-14. Bestill test her

Dette er smittetallene fra i går kl. 12.

Kriseledelsen vil ha et ekstra møte søndag kl. 17 i forbindelse med situasjonen.