29.11.2021 17.51

Siste nytt sendt presse

1. november: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver mandag. Det er ni nye smittet med covid-19 siden mandag forrige uke, og det er fem i isolasjon nå. 832 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 825. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Blant de nye smittede er det seks med kjent smittevei, og tre med sannsynlig kjent smittevei.

Ordfører Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeOrdfører Elin Gran Weggesrud Holmestrand kommune Koronavaksinasjon er frivillig og gratis. Hensikten med koronavaksine er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlige bivirkninger. Over 90 prosent av innbyggerne over 18 år i vår kommune har fått koronavaksine. I underkant av 10 prosent har så langt av ulike grunner ikke ønsket å la seg vaksinere.

- Det er lov å ombestemme seg, sier Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune.

Vi tilbyr drop-in vaksinering på vårt Koronasenter i Holmestrand by tirsdager til fredager kl. 9-14.30. Du kan også ringe oss på 33 28 42 58 mellom 9-14.30 hverdager, så setter vi opp en time til deg, om du ikke ønsker å benytte deg av drop-in. Vi vaksinerer med Moderna og Pfizer, og barn og unge under 18 år får Pfizer.

- Vi ønsker deg velkommen dersom du ønsker å få tatt første dose nå, sier ordføreren.

Vaksinestatus

• 19439 innbyggere har fått én dose