Siste nytt sendt presse

1. september: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver onsdag. Det er to nye smittet siden mandag ettermiddag med covid-19, og det er 23 i isolasjon nå. 625 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 600. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Smitteveien er ukjent for begge de to nye tilfellene.

Kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeKommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke Holmestrand kommune Holmestrand kommune er fortsatt på risikonivå 3 av Folkehelseinstituttets 5 nivåer. Nivå 3 indikerer økende spredning. Det har vært forventet med en økende smittetrend.

Kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke minner om at ikke alle innbyggere er fullvaksinerte.

- Det er fortsatt viktig med godt smittevern, fordi barn og unge samt voksne som ikke har latt seg vaksinere, ikke er beskyttet, sier Ole Johan Bakke.

- Så ha god hygiene, hold avstand og test deg og bli hjemme om du har symptomer.

Vaksinestatus

Denne uken er vi ferdig med å massevaksinere de over 18 år som har ønsket vaksinen.

• 17502 innbyggere har fått én dose
  • 14270 innbyggere har fått to doser
  • 71,6 prosent av innbyggere over 18 år er fullvaksinerte
  • Vi vaksinerer med BioNTech-Pfizer og Moderna

Om koronavaksine til 16- og 17-åringer

I uke 38 (20.-24. september) tilbyr kommunen drop-in vaksinering for 16- og 17-åringer på våre to videregående skoler.
For de som ikke ønsker å vente til da, er det mulig å bestille time for vaksine på Koronasenteret.
Ring hjelpetelefonen på 33 28 42 58 mellom 9-14.30 hverdager, så finner vi time til deg for koronavaksinering.

Koronasenteret åpner 7. september

Fra neste uke åpnes Koronasenteret i Holmestrand by. Her vil koronavaksinering og koronatesting samlokaliseres under trygge forhold. Koronatesting starter i oktober.
Bestilling av vaksine gjøres via hjelpetelefonen på 33 28 42 58.
Adressen til Koronasenteret er Langgata 48, 3080 Holmestrand.