Siste nytt sendt presse

12. august: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter tirsdager og torsdager. Det er tre nye smittet siden tirsdag formiddag med covid-19, og det er seks i isolasjon nå. 572 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 564. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

To av de nye smittede har kjent smittevei, og en har ukjent smittevei.

Testing kan erstatte smittekarantene for barn og unge

Fra 16. august kan barn og unge under 18 år slippe smittekarantene, hvis noen i klassen, fritidsaktiviteten eller omgangskretsen er smittet, dersom de testes jevnlig.

Holmestrand kommune jobber nå med hvordan praktisk håndtere disse nye retningslinjene, og informasjon vil bli gitt foresatte og være tilgjengelig på nettsiden før skolestart.

Endring av tidspunkt for beredskapsmøter

Fra neste uke vil det gjennomføres beredskapsmøter på onsdager. Kommunen vil sende ut pressemelding i etterkant av møtet, samt oppdaterte smittetall mandager og fredager.