Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Siste nytt sendt presse

15. februar: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Kommunens beredskapsledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er to nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt 11 i isolasjon nå.

212 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 201. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Av de to nye smittede:

• er en person allerede kjent nærkontakt
  • har en person ukjent smittevei

Smittesporingsarbeidet pågår.
Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

Ordfører Elin Gran Weggesrud demonstrerer bruk av munnbind - Klikk for stort bildeOrdfører Elin Gran Weggesrud demonstrerer bruk av munnbind Holmestrand kommune Ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud ønsker å takke innbyggere for å være gode til å ta ansvar for egen og andres helse. Samtidig vil hun minne alle på å fortsette med det det gode arbeidet.

- Fortsett å begrense antall nærkontakter du har, og husk å bruke munnbind når det er vanskelig å holde god nok avstand til andre, sier ordføreren.

- Disse enkle grepene er svært viktige for at vi fortsatt skal klare å holde smitten nede i kommunen vår.

Om smittetilfellet ved Botne skole

Testresultatene er inne, og det er ikke påvist noen ytterlige positive covid-19 prøver. Det er gledelig.
Ved nytt i saken oppdateres denne nettsaken

Sykehuset tester om positive covid-19-prøver er mutantvirus

Mikrobiologisk avdeling på sykehuset i Vestfold starter fra mandag 15. februar med en screeningmetode som kan identifisere tilstedeværelse av britisk, sørafrikansk eller brasiliansk mutantvirus i positive covid-19 prøver. Dette vil bli gjort rutinemessig.

Om vaksinering i Holmestrand kommune

I uke 7 jobber kommunen med vaksinering av helsepersonell, noen gjenstående innbyggere i gruppen 85 år+ og gruppen 75-84 år.

Vi vaksinerer nå i hovedsak prioritert gruppe 75-84 år. Hver uke får et visst antall personer som har registrert ja til vaksine i denne gruppen en SMS med beskjed om at det er tid for å bestille vaksinetime. Uttrekket er tilfeldig, og antall personen som får SMS baseres på hvor mange doser vaksiner kommunen blir tildelt. Vaksineringen av gruppen 75-84 år vil gå over noen uker til, så det kan ta litt tid etter at en har registrert ja til vaksine, før en får beskjed om at det er tid for å bestille vaksinetime. Alle vaksineres to ganger, med tre ukers mellomrom.

Det er ikke enda åpnet for generell vaksinering av befolkningen.

• I uke 7 får kommunen 330 doser BioNTech-Pfizer og 100 doser AstraZeneca
  • I uke 8 får kommunen 372 doser BioNTech-Pfizer

AstraZeneca-vaksinen gis til helsepersonell, i tråd med FHI sine føringer.