Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Siste nytt sendt presse

15. januar: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse er oppdatert på utviklingen, og har jevnlig møter. Det er fire nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 16 i isolasjon nå.

181 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 165. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Av de fire nye smittede er:

• tre personer tilknyttet Holmestrand bo- og behandlingssenter
  • en smittet utenfor kommunen

Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeElin Gran Weggesrud Holmestrand kommune - Nå har vi kommet godt i gang med vaksinering, og alle vil få god informasjon når det er deres tur for å få tilbud om vaksine, sier ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud.

- På hjemmesiden til kommunen eller i lokalavisene kan du finne mer informasjon om hvilken gruppe du tilhører, og mye annet rundt vaksinasjon som kan være nyttig for deg.

Smittesporingsarbeidet pågår.
Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

Status ved Haga skole

Nærkontakter har blitt testet denne uken, og ingen av prøvesvarene viser flere positive covid-19 prøver.
Ved ny informasjon om saken oppdateres denne siden

Status ved Holmestrand bo- og behandlingssenter

Det er to beboere, tre ansatte og en pårørende som har fått påvist covid-19, og er i isolasjon. 31 ansatte i karantene. Nye prøver blir tatt i formiddag.
Ved ny informasjon om saken oppdateres denne siden

Om vaksinering i Holmestrand kommune

Vaksineringen skjer i en prioritert rekkefølge av risikogrupper. Det er enda ikke åpnet for generell vaksinering av befolkningen. Nå jobber kommunen med vaksinering av beboere på sykehjem, helsepersonell og kontakter alle på 85 år+ for avtale om vaksinasjon.
Holmestrand kommune får 138 doser neste uke.
I uke 4 får kommunen 234 doser. I uke 4 vil vi vaksinere helsepersonell, og starte vaksineringen ved sykehjemmene med dose to.

Frigjøring av hallene på Gjøklep

Holmestrand kommune ønsker å kun bruke hallene på Gjøklep når det er et reelt behov for å omdisponere de for vaksinering. Om hallene er tilgjengelig betyr det at hallene kan benyttes som normalt disse dagene. De kan da benyttes i henhold til vanlig oppsett for barneskolene.
I uke 3 er den eldre hallen er tilgjengelig. Høyanghallen er tilgjengelig mandag 18. januar og fredag 22. januar.

Beredskapsmøter neste uke

Det er beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag klokken 12 neste uke. Vi vil sende ut pressemelding i etterkant, og ellers ved behov.