29.11.2021 17.51

Siste nytt sendt presse

15. november: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver mandag. Det er 27 nye smittet med covid-19 siden mandag forrige uke, og det er 13 i isolasjon nå. 874 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 859. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Det er tre med ukjent smittevei blant de nye smittede.

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAndreas Thunes Holmestrand kommune  Vi har gjennom de siste ukene sett en økning i nasjonale smittetall, og denne økningen observeres nå også lokalt. Dette er en påminnelse om at pandemien ikke er over. For å bremse smittespredningen er det viktig at en holder seg hjemme hvis en er syk, og tester seg ved nyoppståtte luftveissymptomer.

Fra onsdag 17. november er det varslet nasjonale endringer i reglene om testing.

- Uvaksinerte personer over 18 år, som bor sammen med en som er smittet av korona, vil fra onsdag få en forskriftsfestet plikt til å teste seg, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

- Uavhengig om du er vaksinert eller uvaksinert – så test deg om du får nyoppståtte luftveissymptomer.

Innbyggere kan holde seg oppdatert på gjeldende råd og regler på helsedirektoratet og kommunen sine nettsider.

Født i 04 eller 05? Husk å booke time

Videregående elever i vår kommune er invitert til å bestille time til dose to. Torsdag 2., 9., og 16. desember holder vårt koronasenter lenger oppe for denne gruppen. Time til dose to kan bestilles her, og det må ha gått 12 uker siden dose en. Informasjon om dose to er sendt via skolens kanaler.

Vaksinestatus

• 19529 innbyggere har fått én dose