Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

30.11.2020 14.07

Siste nytt sendt presse

17. november: Holmestrand kommunes daglige koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen hverdager kl. 12.00. Det er to nye smittet siste døgn med covid-19, og totalt 17 smittede nå. 89 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. 72 er friske.

Av de to som har fått påvist smitte siste døgn:
- har en ukjent smittested, men få nærkontakter
- er en smittet utenfor kommunen

Smittesituasjonen i kommunen vurderes uendret.

Per kl. 14.00 den 17. november 2020 kan Holmestrand kommune informere:
For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Risikogrupper oppfordres til å ta influensavaksinen

Det er ikke mulig å skille kliniske tegn på influensa og Covid-19. Det er også mulig å være smittet med begge virus samtidig.

- Vi oppfordrer sterkt alle i risikogruppe og andre målgrupper til å la seg vaksinere for influensa i år, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

De som tilhører risikogruppene kan ta kontakt med sin fastlege for informasjon om hvordan man får vaksinen. I år er det ikke mulig med drop-in vaksiner hos fastlegene slik som tidligere, dette for å kunne gjennomføre en trygg og smittevernforsvarlig vaksinering.
På kommunens nettside finner man en oversikt over hvem som er i risikorguppe/andre målgrupper.