18.10.2021 15.01

Siste nytt sendt presse

17. september: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver mandag, onsdag og fredag. Det er 13 nye smittet siden onsdag ettermiddag med covid-19, og det er 74 i isolasjon nå. 743 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 667. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Det er én med ukjent smittevei blant de nye smittede.

Om testing på teststasjonen i Drammen

Innbyggere i Holmestrand kommune har frem til nå kunne teste seg for korona på teststasjonene i Tønsberg, Holmestrand og i Drammen. Fra neste uke vil det ikke lenger være mulig for innbyggere i vår kommune å benytte seg av testtilbudet i Drammen. Testtilbudet i Holmestrand samt Tønsberg vil fortsatt ha god nok kapasitet til å dekke testbehovet til kommunens innbyggere.

Om testing istedenfor karantene for barn og unge

Barn og unge under 18 år slipper smittekarantene, hvis noen i klassen, fritidsaktiviteten eller omgangskretsen er smittet, (som ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære) dersom de testes jevnlig. Første test skal tas så raskt som mulig (på dag 1) på teststasjonen, og testen må bestilles på forhånd.

Nå er det mulig å ta resten av testene i testregimet selv hjemme. Selvtestene deles ut på teststasjonen etter første test, og instruksjonsvideo om hvordan ta testen ligger på kommunens nettside.

Les mer om selvtesting