Siste nytt sendt presse

18. august: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver onsdag. Det er 12 nye smittet siden mandag formiddag med covid-19, og det er 17 i isolasjon nå. 586 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 567. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Av de nye smittetilfellene tilhører de fleste samme smitteutbrudd, og har kjent smittevei.

Alle får dose to tidligere enn antatt

I neste uke mottar kommunen 1368 doser BioNTech-Pfizer og 3600 doser Moderna. Siden vi mottar mange vaksinedoser, vil innbyggere bli fullvaksinert tidligere enn antatt.

Alle som har time til dose to til og med oktober har mottatt SMS med informasjon om ny vaksinetid.

Vi vil nå vaksinere med to ulike vaksiner. Det å kombinere ulike koronavaksiner gir like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent.

Vaksinestatus

• 17280 innbyggere har fått én dose
  • 10568 innbyggere har fått to doser
  • 53 prosent av befolkningen over 18 år er nå fullvaksinerte
  • Holmestrand kommune vil være ferdige med massevaksineringen i hallen på Gjøklep 2. september.

Testing kan erstatte karantene for barn og unge

Er noen i klassen, fritidsaktiviteten eller omgangskretsen smittet? Nå kan barn og unge under 18 år slippe smittekarantene, dersom de testes jevnlig.

Husstandsmedlemmer, kjærester og tilsvarende nære kontakter til den smittede må fortsatt i karantene.

Det innføres lettelser i karanteneordningen etter råd fra FHI og Helsedirektoratet fordi vaksinedekningen er økende, og de med høyest risiko for alvorlig forløp med covid-19 nå er beskyttet.

Praksis for testing som erstatning for karantene kan leses her

Informasjon om de nye lettelsene er formidlet foresatte gjennom skoler og barnehager.