Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

30.11.2020 14.07

Siste nytt sendt presse

18. november: Holmestrand kommunes daglige koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen hverdager kl. 12.00. Det er en ny smittet siste døgn med covid-19, og totalt 17 smittede nå. 90 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. 73 er friske.

Den som har fått påvist smitte siste døgn er smittet utenfor kommunen. Smittesporingsarbeidet er i gang.

En som er bosatt utenfor kommunen, men ansatt i Holmestrand kommune, og knyttet til flere virksomheter, har også fått påvist covid-19 smitte siste døgn. Alle nærkontakter er sporet opp, satt i karantene, og skal testes i dag.

Et klassetrinn ved Hof skole og enkelte ansatte ved Hof skole og Barne- og familiesenteret som er nærkontakter, er satt i karantene. Som en konsekvens vil det være midlertidige endringer i tjenestene til Barne- og familiesenteret.

- Både virksomhetsledere og kommuneoverlegen ble tidlig varslet. De videreformidlet raskt informasjon til nærkontaktene slik at ingen av dem møtte på jobb/i skolen i dag, sier konstituert kommunalsjef for oppvekst, Pål Eggen.

- Øvrige klassetrinn ved Hof skole møter og gjennomfører skoledagene som vanlig. Det gjelder også søsken til elever i karantene så lenge de er friske og det ikke er endelig påvist smitte i familien.

Kommunen følger for tiden opp ca 250 nærkontakter som er i karantene.
Smittesituasjonen i kommunen vurderes uendret.

Per kl. 13.40 den 18. november 2020 kan Holmestrand kommune informere:
For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Midlertidige endringer for å ivareta drift av helsestasjon for spe- og småbarn

Barne- og familiesenteret må gjøre noen midlertidige endringer for å ivareta drift av helsestasjon for spe- og småbarn. Hof helsestasjon er stengt ut uka, og avtalene vil flyttes til Sande og Holmestrand. Et par skoler kommer ikke til å ha helsesykepleier i en kort periode, grunnet interne omrokkeringer.

Bruk av munnbind ved kommunens sykehjem og omsorgsboliger

Som et forebyggende tiltak vil nå ansatte ved kommunens bo- og behandlingsentre og omsorgsboliger bruke munnbind.

Fra før av har hjemmetjenesten brukt munnbind, og ved helt nødvendige hjemmebesøk og ved bilkjøring (tjenestebil) har ansatte på tjenestekontor/psykisk helse brukt munnbind.