13.04.2021 13.12

Siste nytt sendt presse

19. mars: Holmestrand kommunes koronastatus

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er fem nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 47 i isolasjon nå.

301 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 260. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

De smittede er allerede kjente nærkontakter.
Smittesporingsarbeidet pågår.

Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeElin Gran Weggesrud Holmestrand kommune - Smittetallene våre viser at innbyggere og ansatte er svært gode på smittevern og at de fortjener en stor takk for ansvaret de tar, sier Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune.

Men ordføreren innrømmer hun holder pusten litt når hun ser på smittetallene i kommunene rundt Holmestrand, også med tanke på hvordan kommunens egne tall var for kort tid siden.

- Det tyder på at vi må fortsette å ta smittevern på like stort alvor en stund til, sier Weggesrud.

Begrenset åpningstid i barnehagene neste uke

Barnehagene er per i dag på gult tiltaksnivå. De lokale variasjonene i smittetrykk og utfordring knyttet til forsvarlig bemanning grunnet karantenebestemmelser og sykdom er store. For å sikre kvalitet i bemanningen vil det derfor bli innført en åpningstid fra kl. 8-16 neste uke. Eventuelle flere tiltak i den enkelte barnehage vil bli gitt beskjed om til foreldre og foresatte.

Om camping, båthavn og bobil

Det arbeides med, i samarbeid med Vestfold-kommunene og drivere –  koronatiltak for camping, båthavn og bobil. Tidlig neste uke vil vi ha mer informasjon om dette.