13.04.2021 13.12

Siste nytt sendt presse

22. mars: Holmestrand kommunes koronastatus

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er seks nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt 26 i isolasjon nå. 307 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 281. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

De nye smittede er allerede kjente nærkontakter eller med sporbart smittested utenfor kommunen. Ett tilfelle har kommunen ikke enda oversikt over smittevei på. Det er ingen nye smittetilfeller fra skoler og barnehager.

Smittesporingsarbeidet pågår.

Ny risikogruppe skal vaksineres

Vaksinekoordinator Christine Berge - Klikk for stort bildeVaksinekoordinator Christine Berge Holmestrand kommune Alle innbyggere i gruppen 75-84 år, som har sagt ja til koronavaksine har fått tilbud om vaksinetime.

Det betyr at Holmestrand kommune nå vil starte vaksineringen av en ny gruppe: De i alderen 65-74 år og samtidig personer mellom 18* og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (*Ungdom 16-17 år).

Innkallingen vil starte denne uken, med vaksinestart neste uke.

- Selv om det går sakte, er det veldig bra at det går fremover og videre i aldersgruppene, sier Christine Berge, vaksinekoordinator i Holmestrand kommune, som er glad for å kunne tilby koronavaksine til en ny gruppe.

Er du i gruppen, og enda ikke har registrert ja til koronavaksine, så gjør det, oppfordrer Berge.
Personene med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp har kommunen fått innmeldt av innbyggernes fastleger.

• Registrer ja til vaksine her: www.holmestrand.kommune.no/vaksine/
  • Du vil få SMS når det er din tur til å bestille vaksinetime
  • Vaksineringen skjer i Høyanghallen

Det er ikke alle i aldersgruppen 75-84 som har takket ja til vaksine. Om det er noen i denne aldersgruppen som har ombestemt seg, eller ikke har fått registrert seg, så gjør det. Disse kan ringe hjelpetelefonen på 33 28 42 58 mellom 9-14.30 hverdager.

Vaksinestatus

2548 innbyggere har blitt vaksinert med en dose
1345 innbyggere har blitt vaksinert med to doser
Denne uken får kommunen 468 doser
Neste uke får kommunen 378 doser
Et visst antall av dosene hver uke blir brukt til å vaksinere dose to

Om camping, gjestehavn og bobil

Holmestrand kommune jobber med et forslag til forskrift for områdene camping, gjestehavn og bobil.

Kommunen har et møte med de andre Vestfold-kommunene senere i dag for å gjennomgå forslaget til forskrift. Kommunen legger opp til at forskriften blir behandlet politisk på torsdag i forbindelse med møte i formannskapet.