Vi har egne lokale regler. Utover de følges nasjonale regler og anbefalinger.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

12.05.2021 14.13

Siste nytt sendt presse

26. april: Holmestrand kommunes koronastatus

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er åtte nye smittet siden søndag med covid-19, og totalt 41 i isolasjon nå. 397 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 356. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Det har vært et omfattende smittesporingsarbeid de siste dagene, og flere har blitt testet i løpet av helgen på teststasjonen i Holmestrand.

Det har vært et økende smittenivå i kommunen de siste dagene, spesielt tilknyttet skoler, og især Haga skole.

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAssisterende kommuneoverlege Andreas Thunes Holmestrand kommune - Vi oppfordrer alle elever og foresatte ved Haga skole å teste seg, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.
Kommunen utvider testkapasiteten på teststasjonen i Holmestrand til klokken 18 i dag.

Kommuneoverlegen har besluttet at grunnskolen og videregående skole i Holmestrand kommune går over i rødt nivå fra tirsdag 27. april til og med fredag 7. mai.

Alle kommunale grunnskoler og SFO vil være helt stengt tirsdag 27. april for å organisere overgangen til rødt nivå.
Foresatte vil få beskjed direkte fra sine skoler. Voksenopplæringen er åpen.

- Vi forstår dette kan skape logistikkutfordringer, men tiltaket er helt nødvendig for å få begrenset smitten vi ser nå har oppstått, sier Thunes.

Kriseledelsen gir også en sterk anbefaling om all stans i all organisert fritidsaktivitet for både barn og voksne inntil videre.

Om smittesituasjonen ved Haga skole

To av de nye smittetilfellene meldt i dag er elever smittet på femte og fjerde trinn ved Haga skole.
Det er nå 10 personer tilknyttet Haga skole som har fått påvist covid 19.
Flere klasser ved Haga skole er i karantene. Skolen planlegger overgang til rødt nivå, men av praktiske årsaker legges det opp til hjemmeundervisning fra onsdag og ut uken. Fra onsdag blir det et eget skole- og SFO-opplegg for sårbare elever og for barn med foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner.
Holmestrand kommune avventer alle prøvesvar før eventuelt nye tiltak blir vurdert.
De foresatte får informasjon direkte fra skolen.

Om smittesituasjonen ved Gjøklep ungdomsskole

Det er påvist smitte også ved 8. og 10. klasse ved Gjøklep Ungdomsskole. Smittesporing er i gang.

Om vaksinering i kommunen

Alle i gruppen 65-74 år som har registrert at de ønsker å få koronavaksine og samtidig personer mellom 18* og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (*Ungdom 16-17 år) har fått invitasjon på SMS til å bestille time for vaksinasjon.

Det er ikke alle som har bestilt time for vaksinasjon. Holmestrand kommune oppfordrer derfor alle som har fått invitasjon på SMS til å gjør det. Ring hjelpetelefonen på  33 28 42 58 hverdager mellom 9-14-30 om du ikke får det til.
Vi vaksinerer nå denne gruppen, og starter denne uken med å vaksinere de i alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Vaksinestatus

• 5682 innbyggere har fått en dose
  • 1528 innbyggere har fått to doser og er fullvaksinert
  • I uke 17 får kommunen 936 doser BioNTech-Pfizer.
  • I uke 18 får kommunen 810 doser BioNTech-Pfizer.

Flere av de nye dosene vi får hver uke går mange av ukene til å vaksinere innbyggere med dose 2.

Nytt møte i kriseledelsen

Det er nytt møte i kriseledelsen i kveld kl. 19.