Vi har egne lokale regler. Utover de følges nasjonale regler og anbefalinger.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

12.05.2021 14.13

Siste nytt sendt presse

27. april: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter mandager, onsdager og fredager. Det er en ny smittet siden mandag kveld med covid-19, og smittesporing pågår. Det er totalt 41 i isolasjon nå. 400 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 359. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

De siste dagene har det blitt påvist smitte flere steder knyttet til skoler og barnehager. Det er forbindelser inn i fritidsmiljøer. Det er tatt mange tester de siste dagene, og kommunen avventer fortsatt en del prøvesvar.

Ordfører Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeOrdfører Elin Gran Weggesrud Holmestrand kommune Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune har en oppfordring til kommunens foreldre og foresatte med barn under 18 år:

- Nå er det ekstra viktig at alle tar stort ansvar for å stoppe smitten blant våre barn og unge, og jeg vil oppfordre alle foreldre til å følge ekstra med og hjelpe deres håpefulle med dette, sier Elin Gran Weggesrud.

- Vi har fått oss en kraftig påminnelse om at pandemien ikke er over enda. Jeg vil derfor minne om at viruset kan smitte enten du er i klasserommet eller du er på noen av de populære treffstedene for unge i kommunen vår, som Nordre Jarlsberg Brygge eller Hagemann.

Om smittesituasjonen ved Haga barnehage

Smittesporing viser at personen som er tilknyttet Haga barnehage, og som har fått påvist covid-19, ikke har hatt direkte tilknytning til barnehagen de siste dagene, og det har derfor ingen konsekvenser for barnehagen i form av karantene.

Om smittesituasjonen ved Galleberg barnehage

Det er så langt ikke påvist noen nye tilfeller, og vi avventer flere prøvesvar.

Om smittesituasjonen ved Haga skole

Enkelte ansatte samt 4. og 5. trinn er i karantene, og nærkontakter i deres husstand er i ventekarantene. Alle elever og foresatte ved Haga skole er oppfordret til å teste seg.

Om smittesituasjonen ved Gjøklep ungdomsskole

En klasse ved 9. trinn er satt i karantene, og det er Ikke påvist nye tilfeller fra testene tatt i forbindelse med testing av disse nærkontaktene.
En klasse på hvert trinn i 8. og 10. er også i karantene. Kommunen har ikke fått svar på disse testene.
Det sto feil i gårsdagens pressemelding sendt på kvelden, vi beklager dette.
Smitte tilknyttet en klasse på 9. trinn ble oppdaget fredag 23. april, og tilknyttet en klasse på 8. trinn/10. trinn i går mandag 26. april.