18.10.2021 15.01

Siste nytt sendt presse

27. september: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune  Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver mandag. Det er tre nye smittet siden fredag ettermiddag med covid-19, og det er 20 i isolasjon nå. 784 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 762. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

De nye smittede har kjent smittevei.

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAndreas Thunes Holmestrand kommune Grunnen til at det er så få i isolasjon er fordi det nå er endring i isolasjonstid med tilbakevirkende kraft.

Vi er nå i en normal hverdag med økt beredskap. Men vi er fortsatt i en pandemi, og folk vil bli syke.

- Du bør fortsatt holde deg hjemme og teste deg dersom du får luftveissymptomer, også dersom du er fullvaksinert, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

Slik kan du teste deg

Ta test på teststasjonen

Teststasjonen er åpen hverdager 8-15.30 og 12-14 i helger.
Telefontiden på hverdager er 8.30-11.30 og 12-15, og 12-14 lørdag og søndag.
Timer for testing må bestilles, det er ikke mulighet for drop-in. Timer for nettbestilling legges ut to dager i forveien. Kom til oppsatt time, så unngår vi kø.

Selvtesting

Innbyggere kan teste seg selv med hurtigtest. Du kan henvende deg i mottaket/registreringen på teststasjonen på Gjøklep mandag til torsdag (27.10 til 30.10) mellom kl. 12-15, så får du utlevert hurtigtest. Dersom hurtigtesten er positiv må du gå i isolasjon og kontakte teststasjonen for en bekreftende test.

Fra 1. oktober flytter teststasjonen

Teststasjonen flytter fra Gjøklep, og siste dag med testing der er tirsdag 28. september.

Onsdag 29. og torsdag 30. september kan testing bestilles og utføres ved teststasjonen i Tønsberg. Selvtester kan fortsatt hentes på Gjøklep.

Fredag 1. oktober åpner vi ny teststasjon ved vårt Koronasenter i Holmestrand sentrum, som ligger i Langgaten 48. Fra 1. oktober blir også dette hentested for hurtigtester.

Velkommen til drop-in vaksinering

Velkommen til trygg og gratis vaksinering:

På helsestasjonen i Hof i Voldshagan 2 er det drop-in vaksinering 5. oktober kl. 15.30-18.30 for alle over 12 år.
På helsestasjonen i Sande i Prestegårdsalleen 29 er det drop-in vaksinering 6. oktober kl. 15.30-18.30 for alle over 12 år.

På vårt koronasenter i Holmestrand by i Langgaten 48 tilbyr vi nå drop-in vaksinering tirsdager til fredager mellom kl. 9-14.30.

Vaksinestatus

• 18933 innbyggere har fått én dose