Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Siste nytt sendt presse

29. januar: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Kommunens beredskapsledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er tre nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 9 i isolasjon nå.

195 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 186. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Av de tre nye smittede er

• en person en kjent nærkontakt
  • to personer smittet utenfor kommunen

Smittesporingsarbeidet pågår.
Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

Flere vaksinedoser til Holmestrand kommune

Christine Berge, vaksinekoordinator i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeChristine Berge, vaksinekoordinator i Holmestrand kommune Holmestrand kommune Kommunen får 474 vaksinedoser i uke 5, dobbelt så mange vaksinedoser enn tidligere forespeilet.

- Det er gledelig at vi får flere vaksiner, og at vi har et solid apparat som fint håndterer en dobling på kort varsel, sier Christine Berge, vaksinekoordinator i Holmestrand kommune.

Økt tilførsel av vaksiner betyr at Holmestrand kommune fra uke 5 også kan starte vaksineringen av aldersgruppen 75+, i tillegg til planlagt vaksinering av aldersgruppen 85+ og helsepersonell.

Mange innbyggere i alderen 18-84 har registrert om de ønsker vaksine eller ikke. For de som ikke har gjort det, oppfordrer vi til at en gjør det.

Får du det ikke til, kan du ringe kommunens hjelpetelefon på 33 28 42 58 som er åpen kl. 9-15 på hverdager. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta tid før du får kontakt på vår hjelpetelefon. Vi får mange henvendelser, og har satt inn flere ressurser til å besvare hjelpetelefonen.

Når er hallene på Gjøklep ledige?

I uke 5 er Høyanghallen ledig mandag 1. februar og fredag 5. februar. Det rigges ned torsdag 4. februar etter vaksinering og hallene vil da være tilgjengelig på ettermiddagen for bruk.

Gammel hall er ledig alle dager unntatt torsdag på dagtid.

Skoler og idrettslag må være forberedt at det kan bli endringer på kort varsel. Dette på grunn av vaksineleveransene, som ikke har fast leveringstid.

Om besøksrutinene på kommunens bo- og behandlingssentre

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAssisterende kommuneoverlege Andreas Thunes Holmestrand kommune Holmestrand kommune har bedt pårørende begrense sine fysisk besøk til nærmeste pårørende (1-2 personer) til beboere ved kommunens bo- og behandlingssenter, samt ta kontakt på forhånd ved besøk.

- Besøksrestriksjonene har vi for å beskytte våre eldre innbyggere som er i en sårbar situasjon denne perioden, forklarer assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

- Smittesituasjonen er såpass usikker, da vi grenser til kommuner med et høyere tiltaksnivå. Å begrense fysiske besøk gjør vi, fordi det skal være trygt på våre sykehjem.

Thunes takker alle pårørende for forståelsen, og minner om at det er mulighet for digitale besøk mellom beboere og pårørende for å holde kontakten. Nettbrett er satt opp og tatt i bruk på alle kommunens bo- og behandlingssentre, i hjemmetjenester og bofellesskap.

- Vi vurderer situasjonen fortløpende, og må se på smittesituasjonen både i vår kommune, og nasjonalt, sier kommuneoverlegen.