Vi har egne lokale regler. Utover de følges nasjonale regler og anbefalinger.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

12.05.2021 14.13

Siste nytt sendt presse

30. april: Holmestrand kommunes koronastatus

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kriseledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter mandager, onsdager og fredager. Det er 12 nye smittet siden torsdag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 63 i isolasjon nå. 429 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 365. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Kommuneoverlege Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeKommuneoverlege Ole Johan Bakke Holmestrand kommune Det er kjent smittevei på alle de nye 12 tilfellene.

- Vi har drøftet kommunens situasjon med Folkehelseinstituttet, og de støtter vår vurdering og vårt tiltaksnivå, sier Ole Johan Bakke, kommuneoverlege i Holmestrand kommune.

Smittesporingsteamet har klart å følge opp, og det er lite villsmitte.
Holmestrand kommune står for 3,1 prosent av all nasjonal smitte siste døgnet.

- Det er to utbrudd i hovedsak som driver tallene, sier Bakke, og refererer til Haga skole og Gaupås barnehage.

Tidligere denne uken ga kommunen en sterk anbefaling om stans av all organiserte fritidsaktiviteter, for barn og voksne, inne og ute. Den anbefalingen gjelder fremdeles inntil videre.

Holmestrand kommune vil rapportere tall og status også gjennom helgen, og kriseledelsen følger situasjonen tett.

Om smittesituasjonen ved Haga skole

Det er ett nytt påvist tilfelle ved Haga skole, og personen var allerede i karantene.

Om smittesituasjonen ved Gaupås barnehage

Det er 11 ansatte og barn totalt ved barnehagen som har fått påvist covid-19.

Stor trafikk til teststasjonen i Holmestrand

Det er stor trafikk på testtelefonen og bestillingsløsningen på nett. Kommer du ikke gjennom, eller får feilmelding så prøv igjen litt senere. Selv om teststasjonen har utvidet åpningstiden flere dager, og også til helgen, er det lite ledige timer. Da er det mulig å ta kontakt med teststasjonen i Drammen eller Tønsberg.
Time kan bestilles her

Politiske møter i mai

Alle politiske møter blir digitale ut mai. Innbyggere kan følge møtene direkte på kommuneTV.