18.10.2021 15.01

Siste nytt sendt presse

4. oktober: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune  Beredskapsledelsen er oppdatert på utviklingen, og har faste møter hver mandag. Det er 19 nye smittet med covid-19 siden mandag forrige uke, og det er 14 i isolasjon nå. 803 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 787. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Det er tre med ukjent smittevei, og en med usikker smittevei blant de nye smittede.

Etter nedjustert TISK (Test, Isolering, Smittesporing, Karantene) fra slutten av september smittesporer kommunen mer målrettet de mest smitteutsatte, husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Nærkontakter oppfordres til test eller testregime, og mye av testaktiviteten skjer nå gjennom selvtester. Disse momentene kan ha innvirkning på smittetallene som rapporteres.

Vaksinestatus

• 19231 innbyggere har fått én dose
  • 17015 innbyggere har fått to doser
  • 89,9 prosent av innbyggerne over 18 år har fått én dose
  • 85,1 prosent av innbyggerne over 18 år har fått to doser og er fullvaksinert

Det er et uttalt mål at vaksinasjonsgraden bør være på 90 prosent, og Holmestrand kommune nærmer seg dette.

Vi tilbyr fortsatt drop-in vaksinering på vårt koronasenter i Holmestrand by i Langgaten 48 tirsdager til fredager mellom kl. 9-14.30. Åpningstidene er uendret i høstferien.

Vi vaksinerer med Moderna og Pfizer, og du kan velge hvilken vaksine du vil ha.

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. Vaksinasjon er frivillig.