Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Siste nytt sendt presse

5. februar: Holmestrand kommunes koronastatus

Kommunens beredskapsledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er tre nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 9 i isolasjon nå.

201 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 192. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

De tre nye smittede er allerede kjente nærkontakter.

Smittesporingsarbeidet pågår.
Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

Ordfører Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeOrdfører Elin Gran Weggesrud Holmestrand kommune Det dukker opp stadig flere tilfeller av det muterte viruset i flere kommuner, noen i våre nabokommuner, andre lenger unna. Det er ikke blitt påvist mutert virus av de 201 som per nå har fått påvist covid-19 i Holmestrand kommune.

- Men det er sannsynlig at det vil kunne bli påvist hos oss også, sier ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud.

Ordføreren understreker at dette viruset ikke ser ut til å være mer farlig enn det vanlige, men det smitter langt raskere og er derfor en stor utfordring.

- Nyt helgen, kulda og finværet, oppfordrer ordføreren.
- Men begrens dine sosiale kontakter og hold deg og dine trygge.

SMS om smittestopp sendt ut i går

Folkehelseinstituttet sendte 4. februar ut en SMS om appen Smittestopp til innbyggerne i Holmestrand kommune. Nærmere 700 000 brukere har lastet ned appen så langt i Norge.

Smittestopp er frivillig å bruke, og er for alle over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus, og du kan selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte.

Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play.
Se Nøkkeltall fra Smittestopp.

Om besøkstider på Holmestrand bo- og behandlingssenter

Holmestrand bo- og behandlingssenter går tilbake til en mer ordinær situasjon i forbindelse med besøk. Avtale om besøk kan avtales mellom klokken 9-15, og det er ikke lenger faste tider for besøk. Besøk gjelder for nærmeste pårørende, 1-2 personer.