Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Siste nytt sendt presse

8. februar: Holmestrand kommunes koronastatus

Ropert - Klikk for stort bildeKoronastatus fra Holmestrand kommune Holmestrand kommune Kommunens beredskapsledelse er oppdatert på utviklingen, og har møter mandager, onsdager og fredager. Det er fire nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt 9 i isolasjon nå.

205 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 196. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

De fire nye smittede er allerede kjente nærkontakter.

Smittesporingsarbeidet pågår.
Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

Per nå har 0,8 prosent av befolkningen i Holmestrand kommune vært smittet med covid-19.

Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeElin Gran Weggesrud Holmestrand kommune Vaksinering er løsningen på pandemien.

- Snart vil vaksinerte beboere ved våre sykehjem kunne gi og få en klem, sier ordfører i Holmestrand kommune Elin Gran Weggesrud, noe hun synes er en hyggelig nyhet.

Etter nye nasjonale retningslinjer kan vaksinerte beboere ha nærkontakt, og gi og få klem, av et begrenset antall besøkende.

Om besøk ved kommunens sykehjem

De aller fleste av kommunens sykehjemsbeboere er nå vaksinert mot covid-19 med to doser, og vil ha redusert risiko for å utvikle sykdom.

Nye retningslinjer for Holmestrand kommunes sykehjem gjelder fra 2 uker etter full vaksinasjon.
Vaksinerte beboere kan ha nærkontakt, og gi og få klem, av et begrenset antall besøkende. Disse skal være de samme besøkende over tid.

Dette vil gjelde ved Sande bo- og behandlingssenter 10. februar, ved Hof bo- og behandlingssenter 11. februar og ved Holmestrand bo- og behandlingssenter 17. februar.

Det gjøres oppmerksom på at vaksinen ikke gir 100 prosent beskyttelse, og det anbefales derfor fortsatt å holde 1 meters avstand.

Om vaksinering i kommunen

Vi vaksinerer nå gruppen 85 år+, gruppen 75 år+ og helsepersonell. Det er ikke enda åpnet for generell vaksinering av befolkningen. Fastlegene jobber med å få oversikt over sine pasienter i risikogrupper i alderen 18-74 år. Kommunen har bedt alle i alderen 18-84 år om å registrere om en ønsker vaksinen eller ikke, og så langt har 7 500 innbyggere i kommunen registrert ja til koronavaksine.

- Innbyggere er kjempeflinke til å registrere seg til vaksinekø, og det er vi glade for, sier Christine Berge, vaksinekoordinator i Holmestrand kommune.
Registreringen gjøres via kommunens nettside.

• I uke 6 får kommunen 444 doser
  • I uke 7 får kommunen 330 doser