Koronasituasjonen

18.10.2021 15.01

Den Kulturelle Spaserstokken

Den Kulturelle Spaserstokken

ensemble Underholdningsvogna - Klikk for stort bildeEnsemblet Underholdningsvogna var på besøk tidligere i år. Underholdningsvogna Den Kulturelle Spaserstokken tilbyr profesjonell kunst- og kulturformidling for eldre. Her finner du kommende forestillinger og konserter. Flere arrangementer er under utarbeidelse. 

Følg oss gjerne på Facebooksiden til Kulturkontoret Holmestrand for informasjon over flere kulturelle aktiviteter.

To med Teigen

Duo Erik Damberg og Erik Norheim - Klikk for stort bildeKommer i september: To med Teigen E. Damberg/ E. Norheim Erik Damberg og Erik Norheim presenterer konserten “To Med Teigen” - en musikalsk hyllest til den folkekjære artisten Jahn Teigen. Med spilleglede, humor og høy allsangfaktor får publikum gjenhør med alle de mest kjente låtene til Jahn. Syng med på blant annet “Optimist”, “Do-Re-Mi”, “Min Første Kjærlighet”, “Adieu” og “Bli Bra Igjen” pluss mange andre. “To med Teigen” er en konsert du ikke bør gå glipp av. 

 

Datoer:

Tirsdag 28. september

kl. 12 Botne aktivitetssenter, Gurannveien 5, telefon 33 50 02 73

kl. 15 Hof flerbrukshus, Voldshagan 2. Påmelding: Kulturkontoret Sonja Søtje-Andresen, mobil 95 11 64 45/ eller Anne-Lise Rikartsen, Hof og Eidsfoss pensjonistforening, mobil 997 05 071

Torsdag 30. september

Kl. 12 Sandetun aktivitetssenter, Revåveien 34, 3070 Sande, telefon 918 02 821

Kl. 16 Kjærsenteret aktivitetssenter, Langgaten 8, Holmestrand, telefon  995 72 142

Påmelding: Forestillingen er gratis, men krever plassreservasjon etter første mann til mølla-prinsippet. Ta direkte kontakt med aktivitetssenteret for å melde deg på.

 

En løvetann - Musikk av Alf Prøysen

Konserten er forbehold beboere på bo- og behandlingssentrene og omsorgsboliger.

Konserten presenterer sangene til Alf Prøysen som de fleste kjenner til.

Det er gitaristen Håvard N. Funderud og vokalist Åshild B. Hagen, som skal underholde og knytte sangene sammen med fortellinger.

Duoen har spilt sammen siden 2014 og studert i samme klasse på Norges musikkhøgskole.

Datoer: 

mandag 4. oktober

10.30-11.00 Holmestrand bo og behandlingssenter

11.30-12:00 3-tallet omsorgsboliger

12.30-13.00 Rovebakken omsorgsboliger

Tirsdag 5. oktober

11.30 – 12.00 Sandetun bo- og behandlingssenter

13.00- 13.30 Hof bo- og behandlingssenter

 

"Hytteturen" - med duoen Den Gode Melodi

duo den gode melodi - Klikk for stort bildePå høstprogrammet: Duoen Den gode melodi Teater Ibsen Konserten er en hyggelig kabaret om den tiden da hytter var små, lå øde til, hadde utedo, og ikke innlagt vann. Vi reiser tilbake til sekstitallet! 

Her får vi musikalske minner om bilreisen til hytta, reiseradio og bål og dans på stranda ved Byglandsfjorden i Setesdal.
Duoen trekker fram tidstypiske ting som turkis batteridrevet reisegrammofon, hårtørker og kaffelade, og minner fra en bekymringsfri sommer med morsomme naboer.
Vi får høre mange fine låter som blant annet: «Den førsta gång jag såg dig», «Så seile vi på Mjøsa», «Håvard Hedde» og «Et bittelite miniskjørt».

Torsdag 18. november

kl. 12.30 - Kjærsenteret aktivitetssenter, Langgaten 8, Holmestrand, telefon  995 72 142

Fredag 19. november

kl. 12 - Sandetun aktivitetssenter, Revåveien 34, 3070 Sande, telefon 918 02 821

Påmelding:  Forestillingen er gratis, men krever plassreservasjon etter første mann til mølla-prinsippet. Ta direkte kontakt med aktivitetssenteret for å melde deg på.

 

Flere tilbud kommer.

--------------------------------------

Christine Meyer & Geir Langslet - Klikk for stort bildeI 2020 sto Christine Meyer og Geir Langslet på scenen med programmet "Fra Tina til Piaf". Marianne M. Jonassen Hva er Den kulturelle spaserstokken?

Den Kulturelle Spaserstokken er et kulturformidlingsprogram for seniorer og skal tilby et godt, variert og profesjonelt kulturtilbud.

Målet med Den kulturelle spaserstokken er:

  • å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre.

  • å legge til rette for økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren, slik at det utvikles gode kunst- og kulturprosjekter lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk.

  • å bidra til at eldre får et tilpasset kulturtilbud på arenaer der de eldre befinner seg i dagliglivet.

Satsingsområder

Oaser: Små kulturinnslag på sykehjemmet eller eldresentre, som er gode vitamininsprøytinger for den enkelte bruker og for felleskapet.

Tur til kultur: Turer til operaer, teaterforestillinger, konserter eller utstillinger.

Omsorgssang: Sang og musikk integrert i daglig omsorg på sykehjem og i omsorgsboliger. I første omgang rettes omsorgssang mot demente. Målet er å naturliggjøre sang som en del av daglig omsorg. Forskning viser til at omsorgssang kan redusere medisinbruk, demper uro og setter i tillegg den som synger i godt humør. Grunnleggeren av omsorgssang er Dr. Audun Myskja, overlege og musikkterapeut.

Toppbilde: Digital julekonsert 2020 med Randi Gunhildstad, Arnstein Roch Øverland og Rune Jensen

Kontakt Den kulturelle spaserstokken

Kulturkontoret Holmestrand v/Sonja Søtje-Andresen, tlf 95116445

E-post: sonja.sotje-andresen@holmestrand.kommune.no

 

Se også nettsidene til aktivitssentrene i Holmestrand kommune

Til toppen