Koronasituasjonen

13.04.2021 13.12

Koronamilepæl

Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Her har vi samlet siste nytt og aktueltsaker fra Holmestrand kommune knyttet til koronasituasjonen. Den nyeste informasjonen er den korrekte. Her finner du en temaside om koronaviruset

Presentasjon om permittering

Skjermdump fra møtet 13. april - Klikk for stort bildeSkjermdump fra møtet 13. april Skjermdump 14. april: I går holdt vi et kort informasjonsmøte for næringslivet, hvor NAV Holmestrand gikk gjennom regleverket for permittering.

Her finner du presentasjonen fra møtet  (PDF, 201 kB)

To nye covid-19 tilfeller

13. april: Det er to nye smittet siden mandag med covid-19, og totalt 17  i isolasjon nå. 351 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 333.

Smitteveien er kjent for begge tilfellene

Fortsatt flere koronabegrensninger

Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeElin Gran Weggesrud Holmestrand kommune 12. april: Fra i dag har Holmestrand nye koronarestriksjoner, som vil vare til 22. april.
Idretts- og fritidsaktiviteter er tillatt innendørs for barn og unge under 20 år, og forbudet mot organiserte aktiviteter utendørs for personer over 20 år gjelder ikke lenger. Serveringssteder kan holde åpent, men kan ikke servere alkohol. Butikker, kjøpesentre og bibliotek kan også holde åpent. Men vi er fortsatt i en pandemi, med mange regler og anbefalinger.

- Selv om det fra i dag er lettelser, så er det fortsatt strengt og flere begrensninger, sier ordfører Elin Gran Weggesrud, og ber innbyggere fortsatt holde antall fysiske sosiale kontakter nede, og følge alle anbefalinger.

- Vi er avhengige av at vi alle i fellesskap fortsetter å være like gode på smittevern fremover, slik at vi kan få en mer og mer normal hverdag etter hvert.

Les koronastatus sendt presse

Tre nye covid-19 tilfeller

12. april: Det er tre nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt 18 i isolasjon nå. 349 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 331.

De tre nye smittede har kjent smittevei.

Om vaksinering

Vaksineringsbarometer uke 15 - Klikk for stort bildeVaksineringsbarometer uke 15 Holmestrand kommune 12. april:  Vi vaksinerer nå de i alderen 65-74 år og samtidig personer mellom 18* og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (*Ungdom 16-17 år).

Det er ikke enda åpnet for generell vaksinering av befolkningen, men vi ber alle over 18 år om å registrere om en ønsker vaksinen eller ikke.
Da vil du få innkalling til å bestille vaksinetime når det er din tur, i tråd med Folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge.

Vaksinestatus:

  • 4104 innbyggere har fått en dose
  • 1490 innbyggere har fått to doser
  • I uke 15 får kommunen 828 doser BioNTech-Pfizer.
  • I uke 16 får kommunen 690 doser BioNTech-Pfizer.

Flere av de nye dosene vi får hver uke går til å vaksinere innbyggere med dose 2. 
Her kan du lese mer om vaksinering i Holmestrand kommune

Nye tiltak fra 12. april

9. april: Regjeringen gjør endringer i de regionale tiltakene for Holmestrand kommune og de andre Vestfold-kommunene, etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, statsforvalter og kommunene selv. Vi går fra tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået, til tiltaksnivå B fra midnatt, natt til mandag 12. april. Tiltakene varer til og med torsdag 22. april.

Les aktueltsak

Næringslivet inviteres til informasjonsmøte

Handlevogn og paragrafer - Klikk for stort bildeHvordan bli en leverandør til Holmestrand kommune? Shutterstock 9. april: Holmestrand kommune inviterer til et kort informasjonsmøte med næringslivet tirsdag 13. april for å gå gjennom reglementet rundt permitteringer.

Les aktueltsak

Ønsker å lette på tiltakene

Ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeOrdfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud Holmestrand kommune 9. april: Etter dagens møte med de tidligere kommunene i Vestfold og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har Statsforvalteren sendt en anbefaling til Helsedirektoratet om at Holmestrand kommune sammen med de gamle Vestfold-kommunene flyttes fra nivå 5A til 5B. Vi forventer en beslutning fra regjeringen i løpet av dagen. Det er anbefalt en varighet frem til og med 22. april

De største forskjellene på nivå 5A og 5B er:

Idretts- og fritidsaktiviteter blir tillatt også innendørs for barn og unge under 20 år, og forbudet mot organiserte aktiviteter utendørs for personer over 20 år gjelder ikke lenger.

Butikker, kjøpesentre varehus, og bibliotek kan holde åpent.

Ordfører Elin Gran Weggesrud poengterer at vi fortsatt er underlagt strenge restriksjoner på nivå 5B.
- Det er viktig at vi nå ikke tenker at dette er over, sier ordfører Elin Gran Weggesrud.
- Vi må fortsatt ha et høyt fokus på smittevern.

Les koronastatus sendt presse

To nye covid-19 tilfeller

9. april:  Det er to nye smittet siden torsdag med covid-19, og totalt 21 i isolasjon nå. 346 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 325.

De nye smittede er smittet utenfor kommunen.

Anbefaler nedjustering av tiltaksnivå

9. april: Etter møte mellom de tidligere Vestfold-kommunene og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark i dag, anbefaler Statsforvalteren at regjeringen går med på at kommunene settes ned på tiltaksnivå 5B fra mandag 12. april.

Anbefalingen samsvarer med kommunene sitt ønske om tiltaksnivå. Statsforvalteren anbefaler at tiltaka varer til og med 22. april. 

Endelig beslutning tas av regjeringen.

To nye covid-19 tilfeller

8. april: Det er to nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 21 i isolasjon nå. 344 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 322. 

Smitteveien er kjent for begge tilfellene.

Ha lav terskel for å teste deg

Kommuneoverlege Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeKommuneoverlege Ole Johan Bakke Holmestrand kommune 7. april: Kommuneoverlege Ole Johan Bakke har en viktig beskjed til innbyggere etter påskeferien.

- Ha lav terskel for å teste deg, og husk å fortsatt begrense dine sosiale kontakter.

Les koronastatus sendt presse

To nye covid-19 tilfeller

7. april: Det er to nye smittet siden tirsdag med covid-19, og totalt 22 i isolasjon nå. 342 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 320. 

De nye smittede er smittet utenfor kommunen.

Forskrift for camping, gjestehavn og bobil videreføres

7. april: Forskrift for camping, gjestehavn og bobilparkering gjelder til og med 11. april. Det vedtok formannskapet 6. april. Les reglene

To nye covid-19 tilfeller

6. april:  Det er to nye smittet siden mandag med covid-19, og totalt 21 i isolasjon nå. 340 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 319.

Smitteveien er kjent.

Ekstraordinært møte i formannskapet

6. april: Kl. 17. Om smittesituasjonen i kommunen.

Vaksinebarometer uke 14

Vaksinebarometer uke 14 - Klikk for stort bildeVaksinebarometer uke 14 Holmestrand kommune  6. april: Vi vaksinerer nå de i alderen 65-74 år og samtidig personer mellom 18* og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (*Ungdom 16-17 år).

Denne uken får vi 690 vaksinedoser, og neste uke får vi 828. Vaksinene som nå blir gitt er BioNTech-Pfizer.

Se våre vaksinesider

Tre nye covid-19 tilfeller

5. april: Det er tre nye smittet siden søndag med covid-19, og totalt 21 i isolasjon nå. 338 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 317.

Av de tre nye smittede er en smittet utenfor kommunen, en er allerede kjent nærkontakt og en har ukjent smittevei.

To nye covid-19 tilfeller

4. april: Det er to nye smittet siden lørdag med covid-19, og totalt 18 i isolasjon nå. 335 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 317. 

De to nye smittede vurderes å ha kjent smittevei.

Tre nye covid-19 tilfeller

3. april: Det er tre nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt 18 i isolasjon nå. 333 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 315. 

Alle de tre nye smittede vurderes å ha kjent smittevei.

Tre nye covid-19 tilfeller

2. april: Det er tre nye smittet siden torsdag med covid-19, og totalt 15 i isolasjon nå. 330 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 315. 

Alle de tre nye smittede har en kjent smittevei.

Forlengelse av regionale tiltak til og med 11. april

1. april: Etter ønske fra kommunen selv og dialog mellom statsforvalter, FHI og Helsedirektoratet videreføres tiltakene i Holmestrand kommune, melder regjeringen i dag. Les aktueltsak

Ingen nye covid-19 tilfeller

1. april: Det er ingen nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 17 i isolasjon nå. 327 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 310. 

Ikke formannskapsmøte i dag

31. mars: Ordfører varslet tidligere i dag om at det kunne være behov for et møte i formannskapet. Det er konkludert med at det ikke er behov for et møte i dag.

Anbefaler videreføring av særlig høyt tiltaksnivå

Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeHans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune Holmestrand kommune 31. mars:  Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har i dag onsdag 31. mars hatt møte med Vestfold-kommunene om de strenge tiltakene innført i mars. På grunnlag av drøfting og innspill i møtet sender Statsforvalteren anbefaling til Helsedirektoratet om videreføring av regionale tiltak for fylket.

Det anbefales at tiltakene videreføres frem til og med 11. april. Tiltaksnivået vil da sammenfalle i tid med eksisterende tiltaksnivå for Viken fylke.

- Dette er i tråd med våre og de andre kommunene sine vurderinger, sier kommunedirektør i Holmestrand kommune, Hans Erik Utne.

Les aktueltsak

Fire nye covid-19 tilfeller

31. mars: Det er fire nye smittet siden tirsdag med covid-19, og totalt 20 i isolasjon nå. 327 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 307. 

Av de fire nye smittede har en ukjent smittevei, en er allerede kjent nærkontakt og to er smittet utenfor kommunen.

Det skjedde en feilrapportering på antall ute av isolasjon/i isolasjon på mandag, med følgefeil tirsdag. Nå er riktige tall rapportert.

Les koronastatus sendt presse

Vaksinebarometer uke 13

Vaksineringsstatus uke 13 - Klikk for stort bildeVaksineringsstatus uke 13 Holmestrand kommune 31. mars: Vi vaksinerer nå de i alderen 65-74 år og samtidig personer mellom 18* og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (*Ungdom 16-17 år).

Når du får SMS med beskjed om at det er din tur til å bestille vaksinetime, så følg lenken i SMS´en for å gjøre nettopp det.

I uke 13 får kommunen 378 doser BioNTech-Pfizer.
I uke 14 får kommunen 690 doser BioNTech-Pfizer.
I uke 15 får kommunen 828 doser BioNTech-Pfizer.

Temasider om vaksinering

Ett nytt covid-19 tilfelle

30. mars: Det er en ny smittet siden mandag med covid-19, og totalt 12 i isolasjon nå. 323 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 312. 

Den nye smittede har kjent smittevei.

Vi ser effekten av de strenge tiltakene

Kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeKommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke Holmestrand kommune 29. mars: Kommuneoverlege Ole Johan Bakke ønsker å skryte av befolkningen.

- Nå begynner vi å se effekten av de strenge tiltakene som er innført i Holmestrand kommune, sier kommuneoverlegen.

- Det er tydelig at innbyggere er lojale og følger påbud og anbefalinger.

Les koronastatus sendt presse

Ett nytt covid-19 tilfelle

29. mars: Det er en ny smittet siden fredag med covid-19, og totalt 11 i isolasjon nå. 322 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 311. 

Den smittede er en allerede kjent nærkontakt.

Tre nye covid-19 tilfeller

26. mars: . Det er 3 nye smittet siden torsdag med covid-19, og totalt 26 i isolasjon nå. 321 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020.

Av de nye smittede er to nærkontakter og den tredje har kjent smittevei.

Dette gjelder for camping, båtliv og bobil

25. mars: Fra 25. mars til og med 6. april gjelder egen forskrift for camping, gjestehavn og bobilparkering.

Les reglene her

Søk kompensasjonsordning til lokal virksomhet

Arve Vannebo - Klikk for stort bildeArve Vannebo Dagsavisen Fremtiden; Katrine Strøm 25. mars: Holmestrand kommune har blitt tildelt 2 289 020 kroner til kommunal kompensasjonsordning fra Staten. Søknadsfristen er 8. april.

- Det er gledelig at vi har fått midler fra Staten til å støtte lokale bedrifter som er særlig hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak, sier næringssjef i Holmestrand kommune, Arve Vannebo.

Les kriteriene og søk innen 8. april

To nye covid-19 tilfeller

25. mars: Det er 2 nye smittet siden onsdag kl. 12 med covid-19, og totalt 22 i isolasjon nå. 318 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 295. 

Smittesporingsarbeidet pågår. Smitteveien er foreløpig uavklart for det ene tilfellet, for det andre vurderes smitteveien å være kjent.

Forskrift for camping, gjestehavn og bobilparkering & kommunal kompensasjonsordning

25. mars: I dag kl. 11.50 (møtet skulle begynne kl. 10, men har blitt forsinket) er det møte i formannskapet, og der skal to viktige koronasaker behandles:

Forskrift for camping, gjestehavn og bobilparkering: som vil gjelde fra den er vedtatt og til 6. april.

Kommunal kompensasjonsordning for lokale virksomheter: Hensikten med tilskuddet på kr. 2 289 020 er å sette kommunen bedre i stand til å avhjelpe situasjonen for lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak.

Om camping, gjestehavn og bobil

Havna i Holmestrand - Klikk for stort bildeHavna i Holmestrand Holmestrand kommune 24. mars: Sesongen for campingplasser, bobilparkering og båtliv starter nå, og i forbindelse med påsken 2021 er det forventet at det kommer mange besøkende til Holmestrand. Forskrift for camping, gjestehavn og bobilparkering blir behandlet politisk av formannskapet 25. mars.

Holmestrand kommune har hatt god dialog med de andre Vestfold-kommunene om aktuelle tiltak. Den enkelte kommune har litt forskjellige utfordringer fordi tilbudene ikke er helt like. Tiltakene som foreslås er i stor grad likelydende, men med noen mindre forskjeller.

I forslaget legges det opp til at forskriften trer i kraft straks den er vedtatt og vil gjelde til og med 6. april kl. 24.

Her kan du lese sakspapirene

Syv nye covid-19 tilfeller

24. mars: Det er syv nye smittet siden tirsdag kl. 11 med covid-19, og totalt 27 i isolasjon nå. 316 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. 

Av de nye smittetilfellene har to ukjent smittevei, de øvrige smittetilfellene har kjent smittevei og er allerede kjente nærkontakter. En av personene er tilknyttet Sande Ungdomsskole.

Smittesporingsarbeidet pågår.

Påvist covid-19 hos elev ved Sande ungdomsskole

24. mars: En elev ved Sande ungdomsskole har fått påvist covid-19. Holmestrand kommune jobber med karantenesetting og smittesporing.

Regjeringen innfører strengere nasjonale tiltak

24. mars: For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, innfører regjeringen etter råd fra Helsedirektoratet og FHI strengere nasjonale tiltak. Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre. Holmestrand og Vestfold er allerede under strenge tiltak.
Én-meteren blir nå til to-meteren. De som du hittil har holdt minst én meters avstand til, må du fra nå av holde minst to meters avstand til.
Les mer på regjeringens nettside

Spørsmål og svar om vaksinering

Vaksinestatus i uke 12 - Klikk for stort bildeVaksinestatus i uke 12 Holmestrand kommune 23. mars: Her har vi samlet ofte stilte spørsmål og svar i forbindelse med koronavaksinering.

Spørsmål og svar om vaksinering

To nye covid-19 tilfeller

23. mars: Det er 2 nye smittet siden mandag kl. 12 med covid-19, og totalt 22 i isolasjon nå. 309 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 286. 

Av de nye smittede er smitteveien kjent for begge tilfeller.

Smittesporingsarbeidet pågår.

Ny risikogruppe skal vaksineres

Vaksinekoordinator Christine Berge - Klikk for stort bildeVaksinekoordinator Christine Berge Holmestrand kommune 22. mars: Alle innbyggere i gruppen 75-84 år, som har sagt ja til koronavaksine har fått tilbud om vaksinetime.

Det betyr at Holmestrand kommune nå vil starte vaksineringen av en ny gruppe: De i alderen 65-74 år og samtidig personer mellom 18* og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (*Ungdom 16-17 år).

Innkallingen vil starte denne uken, med vaksinestart neste uke.

- Selv om det går sakte, er det veldig bra at det går fremover og videre i aldersgruppene, sier Christine Berge, vaksinekoordinator i Holmestrand kommune, som er glad for å kunne tilby koronavaksine til en ny gruppe.

Er du i gruppen, og enda ikke har registrert ja til koronavaksine, så gjør det, oppfordrer Berge.
Personene med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp har kommunen fått innmeldt av innbyggernes fastleger.

Det er ikke alle i aldersgruppen 75-84 som har takket ja til vaksine. Om det er noen i denne aldersgruppen som har ombestemt seg, eller ikke har fått registrert seg, så gjør det. Disse kan ringe hjelpetelefonen på 33 28 42 58 mellom 9-14.30 hverdager.

Les koronastatus sendt presse

Seks nye covid-19 tilfeller

22. mars: Det er seks nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt 26 i isolasjon nå. 

De nye smittede er allerede kjente nærkontakter eller med sporbart smittested utenfor kommunen. Ett tilfelle har kommunen ikke enda oversikt over smittevei på. Det er ingen nye smittetilfeller fra skoler og barnehager.

Smittesporingsarbeidet pågår.

Til innbyggere og ansatte

Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeElin Gran Weggesrud Holmestrand kommune 19. mars: - Smittetallene våre viser at innbyggere og ansatte er svært gode på smittevern og at de fortjener en stor takk for ansvaret de tar, sier Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune.

Men ordføreren innrømmer hun holder pusten litt når hun ser på smittetallene i kommunene rundt Holmestrand, også med tanke på hvordan kommunens egne tall var for kort tid siden.

- Det tyder på at vi må fortsette å ta smittevern på like stort alvor en stund til, sier Weggesrud.

Les koronastatus sendt presse

Fem nye covid-19 tilfeller

19. mars: Det er fem nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 47 i isolasjon nå. 

De smittede er allerede kjente nærkontakter.
Smittesporingsarbeidet pågår.

Vaksinert med AstraZeneca?

18. mars: Personer under 50 år som er vaksinert med AstraZeneca de siste 14 dagene og som opplever økt sykdomsfølelse med flere blå flekker (hudblødninger) mer enn tre dager etter vaksinasjon oppsøker legevakt eller fastlege umiddelbart.

Legemiddelverket har fått flere bivirkningsmeldinger om yngre vaksinerte som har fått hudblødninger (småprikket hudblødning og/eller større eller mindre blå flekker) etter koronavaksinasjon. Dette er alvorlig og kan være et tegn på nedsatt antall blodplater.

Hvem bør oppsøke legehjelp?

Personer under 50 år som har fått AstraZeneca vaksinen og opplever kraftig økende sykdomsfølelse mer enn tre dager etter vaksinasjon og ser større eller mindre blå flekker i huden (hudblødninger) må oppsøke fastlege eller legevakt så snart som mulig.

Informasjonsside for de som har blitt vaksinert

Hva gjelder for sosiale kontakter?

17. mars: Alle bør begrense sosial kontakt, og ikke ha mer enn 10 sosiale kontakter per uke.
Det oppfordres til å møte andre utendørs, og unngå besøk hjemme.

Det er unntak fra oppfordringen for:

  • Nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase.

  • Aleneboende, de kan ha besøk av eller gå på besøk til én til to faste venner eller én fast husstand.

  • Barn, i tillegg til besøk fra egen barnehage- og barneskolekohort, og unge kan ha besøk av eller gå på besøk til én til to faste venner.

Det bør holdes 2 meter avstand i møte med andre personer. Unntatt er mennesker i egen husstand, og mennesker nevnt i kulepunktet ovenfor.

Les koronastatus sendt presse

Til toppen