1000 TAKK!

Denne uka er det det 1000 dager siden vi ble en ny kommune! 1000 TAKK til ansatte, politikere, lag og foreninger, bedrifter og innbyggere! Dere bidrar hver eneste dag til et trivelig og trygt lokalsamfunn. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid for å skape en enda bedre kommune.
Les mer og se bilder

26.09.2022 23.44

Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Her har vi samlet siste nytt og aktueltsaker fra Holmestrand kommune knyttet til koronasituasjonen. Her finner du en temaside om koronaviruset

Variantvaksiner godkjent

September 2022: Europeiske legemiddelmyndigheter anbefalte 1. september en godkjenning av oppdaterte koronavaksiner, såkalte variantvaksiner, fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Når disse vaksinene er tilgjengelig i kommunene er ikke helt klart, antagelig begynnelsen av oktober.

Har du nylig fått oppfriskningsdose med opprinnelig vaksine, trenger du ikke ytterligere ny dose med vaksine, men er godt beskyttet mot alvorlig sykdom.

Du kan selv velge om du vil utsette planlagt vaksinering i påvente av variantvaksine eller gjennomføre din oppsatte time.

Beskyttelsen mot alvorlig sykdom er like god med begge vaksinene, men den oppdaterte vaksinen er noe mer tilpasset Omikron enn de opprinnelige vaksinene

Oppfriskningsdose to til deg som har fylt 65 år

August 2022: Har du fylt 65 år, kan du nå bestille time til oppfriskningsdose nummer to (dose fire).

  • Det må ha gått minst fire måneder siden forrige dose med koronavaksine før du kan ta dose fire.
  • Ring 33 28 42 58 eller bestill via våre nettsider
  • Vaksinene kan tas på koronasenteret i Langgata 48, Apotek 1 i Holmestrand eller Boots i Sande.

Vaksineres mot korona?

4. juli: Holmestrand kommune har fokus på å gjennomføre en trygg vaksinering. Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 

Du kan fortsatt vaksinere deg i Holmestrand kommune, men det er noe endrede åpningstider i forbindelse med sommeren.

  • Alle 12 år og eldre kan benytte drop-in de dagene vi har vaksinering, bestille time ved å ringe oss på 33 28 42 58, eller bestille time til vaksinasjon via nett. Telefonen er åpen hverdager 8.30-11.30 og 12-15. 
  • Ved vaksinasjon av de under 12 år kan ikke drop-in benyttes, eller bestilling av time over nett. Ring for å bestille time.
  • Barn under 16 år må ha med samtykkeskjema med underskrift fra begge foresatte. 
  • Alle over 75 år som har tatt tre doser vaksine kan få oppfriskningsdose nummer to. Vaksinen kan gis tidligst fire måneder etter siste oppfriskningsdose.

Les mer om vaksinering i Holmestrand

Samarbeid om vaksinering i sommer

Kommunene i Vestfold og Telemark fylke samarbeider om vaksinering i sommer. Ta kontakt med Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Skien eller Porsgrunn om du ønsker å vaksinere deg ved et av disse stedene. 

Vaksinering i Tønsberg

Vaksinering i Sandefjord

Vaksinering i Larvik

Vaksinering i Skien

Vaksinering i Porsgrunn

Endringer i testing fra 1. juli

1. juli 2022: Fra 1. juli 2022 er det ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg for korona dersom du har luftveissymptomer. Teststasjonen i Holmestrand tester i de tilfeller legen din har vurdert at det er behov for test. Vi tester kun kommunens innbyggere. Du kan kontakte teststasjonen i Holmestrand per telefon for å ta test, eller hente ut selvtest. Testen er gratis.

Slik bestiller du test/henter ut selvtest

Trenger du en test?

Juni: For å få testtime ved vårt koronasenter må du først bestille time per telefon. 
Teststasjonen er åpen hverdager 8-15.30. Det er stengt i helgen. Du kan bestille time på teststasjonen ved å ringe 33 28 42 60. Telefonen er åpen hverdager 8.30-11.30 og 12-15, lørdag og søndag er den stengt. Ha ditt personnummer klart når du bestiller test per telefon.

Timer for testing må bestilles, det er ikke mulighet for drop-in. 

Les mer om testing

Tildelte midler i lokal kompensasjonsordning

Mai: Holmestrand kommune har fått 293 000 kr fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet i runde syv av lokal kompensasjonsordning til bedrifter som har hatt nedgang i omsetning grunnet koronarestriksjonene. Fire bedrifter fikk tildelt midler i Holmestrand kommune.

Oppfriskningsdose til de over 80 år

April 2022: Alle over 80 år som har tatt tre doser vaksine og ikke har gjennomgått covid 19-sykdom etter dette, kan tilbys oppfriskningsdose nummer to på koronasenteret. Vaksinen kan gis tidligst fire måneder etter siste oppfriskningsdose.

Ring oss på 33 28 42 58 hverdager 8.30-11.30 og 12-15. , så setter vi opp en time til deg. Du kan også bestille time over nett, eller vaksinere deg ved Boots apotek i Sande eller Apotek 1 i Holmestrand.

Les mer om vaksinering

Personer med alvorlig svekket immunforsvar

April 2022: Immunsupprimerte tilbys tre doser som sin grunnvaksinasjon, og har tilbud om å ta oppfriskningsdose én. (dose 4)

Ring og bestill time via telefon eller nett tre måneder etter dose tre ble satt.  Du bestiller din tredje vaksinetime ved å ringe oss på 33 28 42 58 hverdager 8.30-11.30 og 12-15.

Oppfriskningsdose to (dose 5). Det er din legespesialist på sykehuset som vurderer om du skal ha en oppfriskningsdose til. Du må få eget skriv fra legen din.

Bestill time til oppfriskningsdose her

Les her om du er i tvil om du er i målgruppen for personer med svekket immunforsvar? 

Endring av rådene ved nyoppståtte luftveissymptomer og testing

12. april: 5. april opphevet Regjeringen rådet om å holde seg hjemme i 4 døgn ved påvist covid-19.

Det vurderes ikke lenger som nødvendig å begrense smitten med andre anbefalinger enn at syke personer holder seg hjemme. Den generelle anbefalingen om testing for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer gjelder ikke
lenger. Koronasenteret vil fortsatt være åpent, og selvtester deles ut, men det er fra 13. april ikke nødvendig å registrere positiv selvtest via kommunens nettside lenger. Rådene ved nyoppståtte luftveissymptomer er nå å holde seg hjemme når man føler seg syk, uavhengig av årsak. Se mer informasjon her

Til toppen