Koronasituasjonen

17.06.2021 10.20

Koronamilepæl

Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Vaksinebarometer

Vaksinebarometer uke 25 - Klikk for stort bildeVaksinebarometer uke 25 Homlestrand.kommune 21. juni: Vi vaksinerer nå de i alder 45-54 og 55-64 år, og dose to i andre grupper.

I uke 25 får kommunen 1710 doser BioNTech-Pfizer
I uke 26 får kommunen 1758 doser BioNTech-Pfizer

Les mer om vaksinering i Holmestrand

På vaksinasjon 18. juni?

20. juni: En person som var til koronavaksinasjon fredag 18. juni har testet positivt for korona. Smitteverntiltakene ved vaksinasjon skal ivareta at risikoen for smitte er minimal, men fikk du vaksine fredag 18. juni mellom kl 9-10.30 ber vi deg være obs på symptomer på korona og evnt teste dersom du får symptomer.

Hold oversikt over nærkontakter

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAndreas Thunes Holmestrand kommune 17. juni: Smitteutviklingen i Holmestrand kommune er positiv, men smitteutbrudd som nå skjer i flere av landets kommuner, kan også skje her.

- Vær fortsatt bevisst på å begrense dine sosiale kontakter per uke, oppfordrer assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes, og minner innbyggere på kommunens to forsterkede råd:

 • Bruk munnbind der du ikke kan opprettholde en meters avstand (ikke for de i samme husstand)
 • Begrens antall sosiale kontakter hver uke

Les koronastatus sendt presse

Ingen nye covid-19 tilfeller

17. juni: Det er ingen nye smittet siden mandag ettermiddag med covid-19, og det er totalt to i isolasjon nå. 

Vaksineprognose

Vaksineprognose per 15. juni - Klikk for stort bildeVaksineprognose per 15. juni Holmestrand kommune 15. juni: Akkurat nå er det veldig stor usikkerhet rundt antallet vaksinedoser vi vil få i sommer. Basert på Folkehelseinstituttets beregninger, har vi laget en prognose for når de ulike prioriteringsgruppene kan bestille seg vaksinetime til dose 1. Du vil få en SMS med invitasjon til å bestille time når det er din tur, om du har registrert at du ønsker koronavaksine.

Les mer om vaksinering i Holmestrand kommune

Fra kriseledelse til beredskap

Kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeKommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke Holmestrand kommune 14. juni: - Det er gledelig å kunne si at Holmestrand kommune nå er på risikonivå 1, av Folkehelseinstituttet sine 5 risikonivåer, sier kommuneoverlege Ole Johan Bakke.

- Det betyr at vi har kontroll, og at det er ingen eller få påviste tilfeller, men mulighet for oppblussing.

Fra i dag går Holmestrand kommune fra kriseledelse til beredskap, som innebærer at det blir faste møter tirsdager og torsdager kl. 9, og ellers ved behov. Holmestrand sender pressemelding i etterkant av møtene, hvor smittetallene fremkommer. Neste møte blir torsdag 17. juni.

Les koronastatus sendt presse

Ett nytt covid-19 tilfelle

14. juni: Det er én ny smittet siden fredag ettermiddag med covid-19, og det er totalt tre i isolasjon nå. 

Den nye smittede har kjent smittevei.

Om vaksinering i kommunen

Vaksinebarometer uke 24 - Klikk for stort bildeVaksinebarometer uke 24 Holmestrand kommune 14. juni: Innbyggere i Holmestrand kommune som har registrert at de ønsker vaksine, vil få en SMS med invitasjon til å bestille vaksinetime, når det er deres tur. Da kan du bestille den vaksinetimen du ønsker, innenfor et gitt tidsrom på et par uker.

Vi vaksinerer nå de i alder 55-64 år og 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander, og dose to i andre grupper.

 • Vi vaksinerer med BioNTech-Pfizer 
 • 8586 innbyggere har fått en dose
 • 6388 innbyggere har fått to doser
 • I uke 24 får kommunen 1386 doser 
 • I uke 25 får kommunen 1710 doser 

Les mer om vaksinering i Holmestrand kommune

Ingen nye covid-19 tilfeller

11. juni: Det er ingen nye smittet siden onsdag ettermiddag med covid-19, og det er totalt tre i isolasjon nå. 

Nasjonale regler og anbefalinger fra fredag kl. 16

10. juni: Formannskapet vedtok å oppheve lokal koronaforskrift fra fredag 11. juni kl. 16. Fra da følger Holmestrand kommune nasjonale regler og anbefalinger

Nasjonale tiltak

Formannskapet behandler lokal forskrift

10. juni: ca  kl. 12.45 behandler formannskapet forslag til at lokal koronaforskrift opphører med virkning fra fredag 11.juni 2021 kl 16. 

Les sakspapirene her

Se møtet her: 

Legger opp til at lokal forskrift opphører fredag kl. 16

Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeHans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune Holmestrand kommune 9. juni: Kommunens lokale forskrift er vedtatt gjeldende til 13. juni.

- Kriseledelsen har vurdert risikoen, og legger opp til at lokal forskrift opphører allerede fra fredag 11. juni klokken 16, sier Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune.

Formannskapet vil få en egen sak om dette på møtet 10. juni, hvor risikobildet vurderes og situasjonen redegjøres for. Formannskapet gjør endelig vedtak.

Konsekvensen ved at lokal forskrift opphører vil være at Holmestrand kommune følger nasjonale regler og anbefalinger. I tillegg vurderes det forsterkede råd lokalt gjeldende fra fredag.

Det er fortsatt en pandemi, og det oppfordres fortsatt til å følge gjeldende regler og anbefalinger, og holde avstand.

Les koronastatus sendt presse

To nye covid-19 tilfeller

9. juni: Det er to nye smittet siden mandag ettermiddag med covid-19, og det er totalt tre i isolasjon nå.

De nye smittetilfellene har kjent smittevei.

33% har fått første dose

Vaksinebarometer uke 23 - Klikk for stort bildeVaksinebarometer uke 23 Holmestrand kommune 7. juni: - 33 prosent av innbyggerne i Holmestrand kommune har fått første dose, og denne uka starter vi med å vaksinere aldersgruppen 55-64 år, sier koordinator for vaksinering i Holmestrand kommune, Christine Berge. 

- Slik det ser ut nå, med de vaksineforsyningene vi får og hva som er forespeilet fra FHI, har alle innbyggere som har takket ja til vaksine fått tilbud om sin første dose innen utgangen av juli.

 • 7903 innbyggere har fått en dose
 • 5605 innbyggere har fått to doser
 • I uke 23 får kommunen i 1278 doser BioNTech-Pfizer
 • I uke 24 får kommunen i 1386 doser BioNTech-Pfizer

Se koronastatus sendt presse

Ingen nye covid-19 tilfeller

7. juni: Det er ingen nye smittet siden fredag ettermiddag med covid-19, og det er totalt tre i isolasjon nå. 

Nå er Holmestrand kommune på risikonivå 2, av Folkehelseinstituttet sine 5 risikonivåer, som betyr kontroll med klynger.

Ingen nye covid-19-tilfeller

4. juni: Det er ingen nye smittet siden onsdag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 5 i isolasjon nå.

Lettelser i lokal koronaforskrift

3. juni: Formannskapet behandlet lokal forskrift torsdag 3. juni, og fjernet regler for treningssentre og private sammenkomster, og gjorde lettelser for arrangementer fra 4. juni. Fra da er det også mulig å få servert alkohol på serveringssteder uten mat til.

Ingen nye covid-19-tilfeller

3. juni: Det er ingen nye smittet siden onsdag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 5 i isolasjon nå. 

Møte i formannskapet i dag

3. juni: Formannskapet tar stilling til kriseledelsens anbefaling, og gjør endelig vedtak. Formannskapet sendes direkte på kommuneTV, og alle som ønsker å følge møtet, kan gjøre det kl. 17.

Sakspapirer 

Last ned appen Smittestopp

3. juni:  En million nordmenn har lastet ned Smittestopp. Har du? Smittestopp er frivillig å bruke, og er for alle over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus, og du kan selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte.

Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play

Se Nøkkeltall fra Smittestopp

Anbefaler at lokale regler gjelder til 13. juni som vedtatt - med unntak av private sammenkomster

Hans Erik Utne - Klikk for stort bildeHans Erik Utne Holmestrand kommune 2. juni: Holmestrand kommune er i en fallende smittekurve, og det er positivt, men effekten etter innføring av kommunens nyeste forskrift 29. mai forventer vi først å se neste uke.

I forrige uke lå kommunen fortsatt på risikonivå 3 av FHI sine totalt 5 nivåer, som betyr økende spredning.

- Kriseledelsen anbefaler å beholde dagens lokale forskrift frem til 13. juni, med unntak av bestemmelsen om private sammenkomster, sier kommunedirektør og leder av kriseledelsen, Hans Erik Utne.

Lokalt er det per nå forskriftsfestet regler for besøk i private hjem. Fjernes denne bestemmelsen, vil nasjonale anbefalinger gjelde.

Det er formannskapet som 3. juni i et ekstraordinært formannskapsmøte skal behandle kriseledelsens anbefaling vedrørende dagens forskrift.

- Dersom smittesituasjonen i Holmestrand kommune holder seg stabilt, er det gode utsikter til at vi ikke trenger en lokal forskrift etter 13. juni, og da kan følge den nasjonale gjenåpningsplanen, sier kommunedirektøren.

Dagens lokale forskrift regulerer forhold rundt hjemmekontor, bruk av munnbind, treningssentre, skjenking og servering, fritidsaktiviteter for voksne, arrangementer og besøk i private hjem.
Oversikt over dagens regler i kommunen

Les koronastatus sendt presse

Ingen nyte covid-19 tilfeller

2. juni: Det er ingen nye smittet siden tirsdag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 7 i isolasjon nå. 

Ingen nye covid-19 tilfeller

1. juni: Det er ingen nye smittet siden mandag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 10 i isolasjon nå. 

God utvikling

Hans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeHans Erik Utne, kommunedirektør i Holmestrand kommune Holmestrand kommune 31. mai: - Vi har en god utvikling i kommunen nå, og hvis dette holder seg over tid, så går vi mot en ytterligere gjenåpning, sier kommunedirektør i Holmestrand kommune, Hans Erik Utne. 

- Kriseledelsen vil på onsdag ta stilling til om vi anbefaler å endre gjeldende forskrift før 13. juni.

Det er møte i formannskapet torsdag 3. juni, hvor det tas stilling til kriseledelsen anbefaling for eksisterende lokal forskrift.

Les koronastatus sendt presse

Tre nye covid-19 tilfeller

31. mai: Det er tre nye smittet siden fredag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 11 i isolasjon nå. 

De nye smittede har kjent smittevei.

Om vaksinering i kommunen

Vaksinebarometer uke 22 - Klikk for stort bildeVaksinebarometer uke 22 Holmestrand kommune 31. mai: Vi starter nå med å vaksinere de i alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander og vaksinerer også de i alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander, og dose to i andre grupper. Det er ikke enda åpnet for generell vaksinering av befolkningen, men vi ber alle over 18 år om å registrere om du ønsker vaksinen eller ikke.

Vaksinestatus

 • 7538 innbyggere har fått én dose
 • 4671 innbyggere har fått to doser
 • I uke 22 får kommunen 1464 doser BioNTech-Pfizer
 • I uke 23 får kommunen i 1278  doser BioNTech-Pfizer

Les om vaksinering i Holmestrand kommune

Til toppen