Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Her har vi samlet siste nytt og aktueltsaker fra Holmestrand kommune knyttet til koronasituasjonen. Her finner du en temaside om koronaviruset

Ikke lenger drop-in på vårt koronasenter

9. desember: På grunn av større trafikk på vårt koronasenter, som både tilbyr vaksinering og testing, er det ikke lenger mulighet for drop-in i forbindelse med vaksinering. Trenger du å bli vaksinert mot korona, så kan du ringe for å bestille time, eller bestille time over nett.

Les mer om hvordan du bestiller time

Om testing i vår kommune

Oppfriskningsdose 2 til alle mellom 18og 64 år

21. november 2022: Personer mellom 18 og 64 år uten underliggende sykdommer kan nå ta oppfriskningsdose 2 (dose 4) om de ønsker. 

FHI vurderer at gruppen 18-64 år ikke er i målgruppen for anbefaling, men det åpnes likevel for en ny oppfriskningsdose om en ønsker det.

Er du over 65 år, eller i en risikogruppe for alvorlig sykdom (18-64 år ), og dersom du er gravid i 2 eller 3 trimester er du allerede anbefalt en ny oppfriskningsdose (dose 4).
Ta kontakt med vårt koronasenter for å få oppfriskningsdose, og om du er usikker om dette gjelder deg.

 

Vaksinering kun på vårt koronasenter

November 2022: Det har lenge også vært et tilbud med gratis koronavaksinering for enkelte grupper på Apotek 1 Holmestrand og Boots apotek i Sande. Dette tilbudet opphører fra 14. november ved Apotek 1 Holmestrand, og fra 8. desember ved Boots i Sande.

Apotek 1 Holmestrand vaksinerer ut uke 45.
Boots apotek vaksinerer til og med 7. desember.

Se apotekenes bestillingslink eller kontakt det enkelte apotek ved spørsmål/bestilling av koronavaksine.
Les mer om endringen

Variantvaksiner godkjent

September 2022: Europeiske legemiddelmyndigheter anbefalte 1. september en godkjenning av oppdaterte koronavaksiner, såkalte variantvaksiner, fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Når disse vaksinene er tilgjengelig i kommunene er ikke helt klart, antagelig begynnelsen av oktober.

Har du nylig fått oppfriskningsdose med opprinnelig vaksine, trenger du ikke ytterligere ny dose med vaksine, men er godt beskyttet mot alvorlig sykdom.

Beskyttelsen mot alvorlig sykdom er like god med begge vaksinene, men den oppdaterte vaksinen er noe mer tilpasset Omikron enn de opprinnelige vaksinene

Oppfriskningsdose to til deg som har fylt 65 år

August 2022: Har du fylt 65 år, kan du nå bestille time til oppfriskningsdose nummer to (dose fire).

  • Det må ha gått minst fire måneder siden forrige dose med koronavaksine før du kan ta dose fire.
  • Ring 33 28 42 58 eller bestill via våre nettsider
  • Vaksinene kan tas på koronasenteret i Langgata 48, Apotek 1 i Holmestrand eller Boots i Sande.

Vaksineres mot korona?

4. juli 2022: Holmestrand kommune har fokus på å gjennomføre en trygg vaksinering. Koronavaksine og vaksinasjon er gratis. 

Du kan fortsatt vaksinere deg i Holmestrand kommune, men det er noe endrede åpningstider i forbindelse med sommeren.

  • Alle 12 år og eldre kan benytte drop-in de dagene vi har vaksinering, bestille time ved å ringe oss på 33 28 42 58, eller bestille time til vaksinasjon via nett. Telefonen er åpen hverdager 8.30-11.30 og 12-15. 
  • Ved vaksinasjon av de under 12 år kan ikke drop-in benyttes, eller bestilling av time over nett. Ring for å bestille time.
  • Barn under 16 år må ha med samtykkeskjema med underskrift fra begge foresatte. 
  • Alle over 75 år som har tatt tre doser vaksine kan få oppfriskningsdose nummer to. Vaksinen kan gis tidligst fire måneder etter siste oppfriskningsdose.

Les mer om vaksinering i Holmestrand

 

Endringer i testing fra 1. juli

1. juli 2022: Fra 1. juli 2022 er det ikke lenger en generell anbefaling om å teste seg for korona dersom du har luftveissymptomer. Teststasjonen i Holmestrand tester i de tilfeller legen din har vurdert at det er behov for test. Vi tester kun kommunens innbyggere. Du kan kontakte teststasjonen i Holmestrand per telefon for å ta test, eller hente ut selvtest. Testen er gratis.

Slik bestiller du test/henter ut selvtest

Trenger du en test?

Juni 2022: For å få testtime ved vårt koronasenter må du først bestille time per telefon. 
Teststasjonen er åpen hverdager 8-15.30. Det er stengt i helgen. Du kan bestille time på teststasjonen ved å ringe 33 28 42 60. Telefonen er åpen hverdager 8.30-11.30 og 12-15, lørdag og søndag er den stengt. Ha ditt personnummer klart når du bestiller test per telefon.

Timer for testing må bestilles, det er ikke mulighet for drop-in. 

Les mer om testing

Endring av rådene ved nyoppståtte luftveissymptomer og testing

12. april 2022: 5. april opphevet Regjeringen rådet om å holde seg hjemme i 4 døgn ved påvist covid-19.

Det vurderes ikke lenger som nødvendig å begrense smitten med andre anbefalinger enn at syke personer holder seg hjemme. Den generelle anbefalingen om testing for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer gjelder ikke
lenger. Koronasenteret vil fortsatt være åpent, og selvtester deles ut, men det er fra 13. april ikke nødvendig å registrere positiv selvtest via kommunens nettside lenger. Rådene ved nyoppståtte luftveissymptomer er nå å holde seg hjemme når man føler seg syk, uavhengig av årsak. Se mer informasjon her

Til toppen