Saksframlegg og forslag til planprogram finner du her. Du kan også se opptak av formannskapsmøtet på kommune-TV.
Send ditt arealinnspill på epost til kommunens postmottak: postmottak@holmestrand.kommune.no . Det er også mulig å sende arealinnspill i brevform til: Holmestrand kommune, programområde samfunn, teknikk og miljø, postboks 312, 3081 Holmestrand.
Husk å tydelig markere at din uttalelse/merknad gjelder arealinnspill, for eksempel slik «arealinnspill – kommuneplanens arealdel 2026-2038».
Hvem kan sende inn arealinnspill?
Et arealinnspill sikter til et forslag om endret arealbruk, bestemmelser, retningslinjer eller merknader om andre forhold ved planarbeidet. Alle som ønsker, herunder grunneiere, næringsliv, innbyggere, kommuneadministrasjonen, andre offentlige myndigheter, lag og foreninger m.m., har mulighet til å sende inn arealinnspill til kommuneplanarbeidet.
Krav til innhold og utforming av arealinnspill
Det er en fordel at forslagsstiller bruker tilstrekkelig med tid på å utarbeide arealinnspillet sitt. Ved at forslagsstiller gjør et grundig arbeid før oversendelse, kan dette bidra til at man unngår konflikter med de mange interessene og hensynene som skal ivaretas i kommuneplanarbeidet. Dette vil også bidra til at administrasjonens fagfolk og de folkevalgte får et bedre grunnlag til å forstå og vurdere innspillet på en god måte.
Som et absolutt minimum må arealinnspillet være skriftlig og inneholde informasjon om:
- Hvem som er forslagsstiller og kontaktinformasjon (navn, adresse, epost og evt. telefonnummer).
- Lokalisering av arealet/området som ønskes endret (gårds- og bruksnummer og eventuelt adresse).
- Hva en ønsker å bruke arealet/området til og hvilket arealformål foreslår du innarbeidet i kommuneplanen? Beskriv gjerne dagens bruk av arealet og hvilke konsekvenser foreslått arealbruk vil få for omgivelsene.
- En skisse/illustrasjon som viser arealet/området som ønskes endret.
Hvordan blir arealinnspill vurdert?
Innkomne arealinnspill blir vurdert opp mot de arealpolitiske føringene for kommuneplanarbeidet (se arealstrategien i kapittel 7), nasjonale og regionale føringer, lovverk og forskrifter, viktige tema og problemstillinger i planarbeidet (se kap. 5).
I første omgang vil arealinnspillene bli gjenstand for en såkalt grovsiling/grovsortering foretatt av kommuneadministrasjonen. Senere vil administrasjonens vurdering bli lagt frem for politisk behandling. De innspillene som vurderes til å være i konflikt med kommunens arealstrategi og andre viktige nasjonale og regionale interesser samt viktige tema og problemstillinger, står i fare for å ikke bli tatt med i det videre kommuneplanarbeidet. De arealinnspillene som faktisk går videre i planarbeidet vil få en grundigere vurdering i form av en konsekvensutredning, jamfør forskrift om konsekvensutredninger (se kap. 6.2), og eventuelt innarbeides i den nye kommuneplanens arealdel. For å få et inntrykk av hvordan arealinnspill blir vurdert av kommuneadministrasjonen, kan en se nærmere på konsekvensutredningen til gjeldende kommuneplan.
Se også
Høring av forslag til planprogram til kommuneplanens arealdel
Gjeldende kommuneplan