Opplev sommeren i vår kommune

Opplev sommeren i vår kommune

Parken Dulpen i Holmestrand sentrum - Klikk for stort bildeParken Dulpen i Holmestrand sentrum visitvestfold.com/ Simen Sørhaug Opplev kommunen vår! En herlig perle perfekt for det gode sommerliv. Du finner bade- og båtliv, friluftsopplevelser, varierte butikker og spisesteder i Holmestrand kommune.

Det er gode parkeringsmuligheter, E18 går gjennom hele kommunen, vi har togstasjon i Sande sentrum og Holmestrand sentrum, og VKT kjører buss i området.

Historiske og idylliske Eidsfoss - Klikk for stort bildeHistoriske og idylliske Eidsfoss visitvestfold.com/ Simen Sørhaug Ting dere kan finne på

Hva med å gå den nydelige kyststien langs kysten til eller fra Sande, der den gamle jernbanen gikk? Eller ta heisen fra Holmestrand sentrum opp på fjellet, og utforske området? Hva med å utforske Sande, kommunens urbane landsby eller historiske Eidsfoss?

Her gir vi deg en liten smakebit av hva området har å by på. Visit Holmestrand

Ta heisen til toppen av fjellet

Heisen til Rove finner du inne i fjellet på togstasjonen i Holmestrand sentrum, nærmest inngang nord, og på toppen av fjellet i Roveveien 24.

Kyststien mellom Sande og Holmestrand

Kyststien er de 7 kilometerne med nedlagt jernbane som slynger seg mellom Holmestrand og Sande. 1,6 km nord for Holmestrand, ved Tvilling­bru, er det etablert en ny rasteplass med lekeplass, bålplass og gapahuk. Les mer om kyststien

Bølgebryter og park

Bølgebryteren ligger tett på Dulpen friområde i Holmestrand by, og beskytter havnen mot vind og bølger. Den er dessuten et 300 meter langt tilholdssted for de som er glade i å fiske, store som små. Det er montert badetrapp for de som ønsker seg et friskt morgenbad.

Utsikten på Langøya

Langøya har industrivirksomhet, fascinerende natur og store friluftsområder. 120 mål er åpne for allmenheten året rundt, og du kan finne et utsiktstårn her. Toalett og søppelkasser er også å finne i friområdet. Sommerbåt til øya hver helg.

Kommersøya

Kommersøya ble vernet som naturreservat i 2006, og har en helt spesiell geologi og et særpreget plante og dyreliv. Her kan du jakte på fossiler! For å komme til øya må du ha tilgang til båt eller kajakk, og det letteste er å legge til i ”Fantebukta” lengst nord på øya. Her starter også Kulturminneløypa. Kulturminneløypa er laget av Holmestrand og Sande kommuner og Vestfoldmuseene, og viser den viktigste aktiviteten på øya gjennom historien siden 1600-tallet.

Kulturminner og turstier

For turstier og områder er siden www.ut.no en god ressurs.  Der finner du kart over turstier i området og mange forslag til turstier. Angers klev, Bergstien og Skibergfjell er fine turer. Kulturminner og turstier

Tjuvborgen ved Foksetjern

Tjuvborgen ved Foksetjern er et flott turmål med mye historie og nydelig utsikt. Ved parkeringsplassen langs Odderudveien har Botne historielag satt opp et skilt med kart og historisk informasjon. Derfra går det en merket sti opp til bygdeborgen. Ifølge sagnet skal det ha holdt til en bande røvere her, røverhøvdingen Foksen og røverne Bjørn og Jøns. Les hele historien her

Gjestehavn
Hva skjer i dag?
Badeplasser
Sommerens fritidstilbud
Fisketur
Bibliotekene og Sommerles
Eidsfoss
Årets båtkommune 2022

Til toppen