Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 13. mai

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har møter i kriseledelsen mandager, onsdager og fredager, og etter behov. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er 26 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 25 av de som var syke er friske.

Pr kl. 16.00 den 13. mai 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Sykehjem åpner forsiktig for besøk

Fra 12. mai åpnet kommunen for at voksne pårørende fysisk kan besøke sine kjære på kommunens bo- og behandlingssentre. Fysiske besøk må avklares i forkant, smittevernrådene må følges, og besøk skal hovedsakelig foregå i uteområdene i en begrenset periode. Kommunes tre bo- og behandlingssentre har en rutine i tråd med rådene fra FHI. Rutinen er avklart med kommunelegen. Les aktueltsak

Voksenopplæringen åpen

Elevene I voksenopplæeingen har hatt hjemmeundervisning i hele stengingsperioden, men har savnet å snakke norsk.

Denne uken åpnet voksenopplæringen med smitteverntiltak, og de fleste elevene er tilbake. Både på norskkurs, grunnskole og spesialundervisning gir voksenopplæringen det samme tilbudet som før koronastengingen.

Elever som er ute i språkpraksis i kommunale virksomheter forventes å starte opp igjen ganske snart. Det avholdes muntlige og skriftlige norskprøver som vanlig i månedsskiftet mai/juni. Les aktueltsak

Kriseledelse går over i forhøyet beredskap fredag 15. Mai

Kriseledelse opphører og går over i forhøyet beredskap fredag 15. mai kl. 13.00. Forhøyet Covid-19-beredskap betyr at kommunen etablerer et ukentlig møte på torsdager hvor ordfører, kommuneoverlege, beredskapskoordinator i tillegg til kommunedirektør sin ledergruppe møter. I møtet utveksles det informasjon om situasjonen nasjonalt, regionalt og lokalt, samt gjennomgang av analyser.

Uteområder fortsatt stengt

Uteområdene ved barnehager og skoler fortsatt er stengt for allmennheten pga Covid19.