Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 15. mai

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen. Fra klokken 13.00 I dag opphører kriseledelsen, og går over I forhøyet Covid-19-beredskap. Det betyr at kommunen etablerer et ukentlig møte på torsdager hvor ordfører, kommuneoverlege, beredskapskoordinator i tillegg til kommunedirektør sin ledergruppe møter. I møtet utveksles det informasjon om situasjonen nasjonalt, regionalt og lokalt.
Det er 27 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 25 av de som var syke er friske.

Pr kl. 17.00 den 15. mai 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Rådhuset i Holmestrand og administrasjonsbygget i Sande åpner mandag

Rådhuset i Holmestrand og administrasjonsbygget i Sande åpner mandag 18. mai for besøkende.  I en periode har dette vært stengt for besøk, med mindre man har gjort en avtale i forkant. Kommunen ønsker innbyggere velkommen til et trygt besøk. Åpningstid blir fra 08.00 – 14.00 begge steder. Kommunen vil kun tillate maks 5 personer inne i lokalet av gangen. Det åpnes ikke for drop-in på byggesak.

Fortsatt redusert åpningstid i barnehager og SFO

Reduserte åpningstider I barnehagene og SFO vil gjelde inntil videre for å kunne håndtere omfanget av smitteverntiltakene på en god og trygg måte. Åpningstidene er kl. 08.00 til 15.30.

Ved endring i smittevernveileder vil åpningstiden revurderes.

Kommunen markerer 17. mai

Kommunen streamer sin digitale festforestilling for alle 17. Mai klokken 10.00 på kommuneTV.

Sendingen finner du her

  • Tale ved ordfører Elin Weggesrud
  • Tale ved eder av ungdomsrådet Alexander Johnsen
  • Tale ved elever fra 7. klasse ved Kleiverud skole
  • Sang ved Christine Ulstein og Kasper Svendsen akkompagnert av Bjørn Luksengård
  • Kvintett fra Holmestrand brass spiller

Sendingen avsluttes med Ja, vi elsker, som viser en digital fellesversjon av nasjonalsangen med innbyggere fra hele kommunen!

Holmestrand kommune oppfordrer innbyggere til å dele sin 17. mai-feiring på sosiale medier, og tagge bilder med #17maiHolmestrand. Så lager vi en felles minnebok fra dagen.