Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 17. april

Koronastatus i Holmestrand kommune - Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har daglige møter i kriseledelsen. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.
Det er 23 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet. Tre av disse har diagnosen basert på sykehistorie og symptomer. 11 av de som var syke er friske.

Pr kl. 16.00 den 17. april 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Endring i ledelsens møtehyppighet

Kriseledelsen har fra 12. Mars hatt to daglige møter, og de siste par ukene ett daglig møte. Kriseledelsen har en god oversikt over situasjonen. Fra lørdag 18. April vil det ikke lenger være behov for daglige møter. Kriseledelsen har fra neste uke faste møter mandager, onsdager og fredager, samt etter behov.

Psykisk helsetjeneste - samtaletilbudet fortsetter via telefonkontakt

Selv om ulike tilbud og tjenester i samfunnet sakte begynner å åpne opp, så vil Holmestrand kommune fortsatt tilby samtaler via telefon på området psykisk helse - og ikke ved fysisk oppmøte. Les aktueltsak

Trygg åpning av barnehagene fra mandag 20. april

Barn er mindre utsatt for å bli smittet, og kombinert med smitteverntiltakene er det helt trygt og forsvarlig å åpne barnehagene igjen.

Tidligere denne uken kom veilederen for smittevern i barnehagene, som har tre grunnpilarer for smittevern:

  • Syke barn og ansatte skal ikke være i barnehagen
  • Gode hygienetiltak
  • Redusert kontakthyppighet mellom personer

Fredag 17. april fikk foresatte i kommunens barnehager praktisk informasjon om trygg åpning av barnehagene. Les aktueltsak

Helsestasjon for ungdom åpnes fra 30. april

Helsestasjon for ungdom åpner for timebestilling, men det er ikke mulig med drop-in timer pga smittesituasjonen. Helsesykepleier og lege vil være til stede. Åpningstiden er torsdager klokken 15.00 -18.30. Timebestilling kan gjøres alle dager alle dager på tlf. 33 06 43 00 / 97 51 41 01.