Siste nytt om koronaviruset

Koronastatus fra Holmestrand kommune pr. 18. mars

Klikk for stort bildeKoronastatus i Holmestrand kommune Shutterstock Kommunens ledelse følger godt med og er oppdatert på utviklingen, og har daglige møter I kriseledelsen. Kommuneoverlegen har gitt gode råd, og kommunen har iverksatt flere tiltak.

Det er fortsatt kun en innbygger bosatt i Holmestrand kommune som er bekreftet smittet.

Pr kl. 16.30 den 18. mars 2020 kan Holmestrand kommune informere:

For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å iverksette regjeringens tiltak:

Kommunale lekeplasser stenges

Kommunale lekeplasser stenges fra 18. mars. Dette gjelder også offentlige fotballbaner, ballbinger o.l Plassene blir skiltet i løpet av onsdag 18. Mars. Velforeninger og andre oppfordres også til å stenge private lekeplasser. Dette ble bestemt av kommunens kriseledelse i samråd med komuneoverlegen for å bidra til å stoppe spredningen av koronaviruset.

Kommunen oppfordrer innbyggere til å bruke skogen, turstier og naturen i kommunen ellers.

Kommunen ønsker oversikt over tilgjengelig helsepersonell

Det er 44 som har meldt seg som tilgjengelig helsepersonell siden kommunen åpnet opp skjema for registrering 16. Mars. Kommunen oppfordrer alle som ønsker det, med helsefaglig utdannelse eller erfaring som jobber med helt andre oppgaver i dag, å registrere seg via skjemaet. I første omgang ønsker kommunen en oversikt over tilgjengelig helsepersonell.

Råd til foreldre fra barneverntjenesten

Holmestrand kommune ønsker å gi alle foreldre/foresatte i vår kommune noen råd for å ivareta familien sin på best mulig måte, og har lagt ut en nettsak om dette idag.

Psykisk helsetjeneste har opprettet eget telefonnummer

Psykisk helsetjeneste for voksne har opprettet et telefonnummer hvor kommunepsykologen er tilgjengelig for råd og veiledning. 

Drop-in-tilbudet på psykisk helsetjeneste for voksne er stengt.